Uransa parasta kautta pelaava Jalasvaara: "En ole Bobby Orr"

KHL / Haastattelu
Janne Jalasvaara pelasi maanantaina hyvän ottelun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Oulusta lähtöisin oleva Janne Jalasvaara pelaa Moskovan Dinamon paidassa jo viidettä kauttaan. Matkaan on tarttunut kaksi perättäistä KHL-mestaruutta vuosilta 2012 ja 2013. Mestaruus on tavoitteena myös tällä kaudella.

Moskovan Dinamo otti revanssin kauden aiemmasta kohtaamisesta ja kaatoi Jokerit Helsingissä maalein 2-1. Ottelu ratkesi vasta kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Maxim Karpov purjehti vauhdilla jokeripuolustaja Daine Toddin ohitse maalintekoon.

- Tasaista vääntöä, pitkään mentiin ilman maaleja. Tuli vähän sellainen olo, että molemmat joukkueet vain kyttäilevät. Tosin molemmat veskarit pelasivat todella hyvin.

- Jokerit on aggressiivinen joukkue, joka ajaa kovaa maalille. Kaikki venäläiset joukkueet eivät pelaa samalla tavalla, Dinamo-pakki Janne Jalasvaara kuvaili.

Hanakasti taklaava peruspakki näkyy harvemmin pistetilastoissa, mutta hoitaa omaa ruutuaan tasaisen varmasti yli 18 minuutin keskiarvolla per ottelu. Tällä kaudella tehtyjä maaleja on vain neljä, mutta niistä kaksi on jatkoajalla syntyneitä voittomaaleja. Takavuosilta on vyöllä ainakin yksi KHL-finaalin ratkaissut osuma. Onko Janne Jalasvaara suurten maalien mies?

− Näinhän se on, kevään lapsi, huhtikuussa syntynyt, 30-vuotias Jalasvaara naurahti Areenan pukukoppikäytävän ovella.

Syystäkin. Jalasvaaran vahvuudet ovat muualla. Muutaman maalin lisäksi kauden tilastoissa on myös toista sataa taklausta. Se on yli kaksi kertaa enemmän kuin joukkueen toiseksi eniten taklanneella puolustajalla. Jalasvaaran vierellä pelaa kokenut Maxim Solovjev. Yhdessä he muodostavat Dinamon toisen puolustajaparin.

− En ole mikään Bobby Orr, joten täytyy pelata omilla vahvuuksilla. Hän [Solovjev] on vähän parempi kiekon kanssa, minä yritän hoitaa puolustushommia.

Puolustajapari pelaa omilla vahvuuksillaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jalasvaara nauttii suurta arvostusta päävalmentaja Harijs Vitolinsin papereissa.

− Hän on yksi tärkeimmistä puolustajistamme, taklaa ja blokkaa laukauksia. Tarvitsen hänen kaltaisiaan pelaajia. Mielestäni hän pelaa uransa parasta kautta juuri nyt, Vitolins kertoi.

Moskovassa kulttipelaajaksi noussut Leo Komarov siirtyi täksi kaudeksi takaisin Pohjois-Amerikkaan ja Toronto Maple Leafsiin. Komarovin mainitseminen saa hymyn sekä valmentajan että Jalasvaaran huulille.

− Kyllähän Leksa on melkoinen persoona sekä kopissa että jäällä. Ison aukon hänen lähtönsä jätti, mutta Kaspar Daugavins on ottanut samaa roolia. Sellaisia vähän hönöjä molemmat, Jalasvaara naureskeli.

Viime keväänä vahvan runkosarjan pelannut Dinamo hyytyi jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Lokomotiv Jaroslav oli vahvempi. Kaksi edellistä kautta päättyivät mestaruusjuhliin. Jalasvaara uskoo pitkään yhdessä pelanneen joukkueen mahdollisuuksiin myös tänä keväänä.

− Meillä on sama vahva runko kasassa edelleen. Olemme kuin perhettä, tunnemme toisemme hyvin. Mutta ei voi miettiä liikaa eteenpäin, on mentävä peli kerrallaan. Jos haluaa mennä päätyyn asti, kaikki joukkueet täytyy voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle