Unkarin historiallisen voittomaalin iskenyt KalPa-hyökkääjä: "Tippui aikamoinen apina selästä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Balazs Sebokin osuma Valko-Venäjän verkkoon jäi historialliseksi voittomaaliksi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
KalPaa edustava Balazs Sebok iski Valko-Venäjän verkkoon historiallisen osuman. Sebokin 3−2-maali jäi Unkarin ensimmäiseksi voittomaaliksi ylimmällä MM-tasolla lähes 80 vuoteen.

Balazs Sebok ei peitellyt tunteitaan Unkarin voitettua Valko-Venäjän 5−2. Voitto oli maan ensimmäinen tällä tasolla sitten vuoden 1939.

− Aivan mahtavaa, huikea fiilis. Pelasimme eilen aika huonosti, nyt paljon paremmin. Viisi maalia on aika uskomaton esitys meiltä. Koko peli ja koko turnaus ovat olleet jotain niin mahtavaa, Sebok hehkutti.

Voitolla oli Sebokin mukaan maalle suuri merkitys.

− Todella iso, ensimmäinen voitto modernina aikana, vielä hyvää joukkuetta vastaan. Katsotaan, miten Saksa-pelissä pärjätään. Kun voitamme sen, olemme myös ensi vuonna täällä, Sebok iloitsi.

Sebok itse iski joukkueen tärkeän 3−0-osuman, kun savoa vääntävä unkarilainen karkasi yksin läpi ja iski kiekon ohi valkovenäläisvahti Kevin Lalanden.

− Se oli ensimmäinen maali varmaan 20 peliin, tippui aikamoinen apina selästä. En ajatellut silloin maalin synnyttyä yhtään mitään, silmät kiinni vain, Sebok nauroi.

− Kiekon mentyä maaliin oli aivan uskomaton fiilis, osuma jäi vielä voittomaaliksi.

Unkarin takana ovat seisseet koko turnauksen ajan uskolliset kannattajat, vaikka voittoa edelsi monta heikompaakin hetkeä.

− Fanit ovat aivan uskomattomia. Silloinkin oli hirveä kannustus, kun hävisimme 7−1 Kanadalle. Nyt pystyimme antamaan heille voiton takaisinpäin, Sebok kehui.

» Lähetä palautetta toimitukselle