U18: Rudolfs Balcers: "Olisimme ansainneet kolme pistettä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Balcers viimeisteli kaksi täysosumaa, mutta pelin jälkeen hymy ei ollut herkässä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Latvia kärsi katkeran jatkoaikatappion Sveitsille maanantai-illan ottelussa. Ottelu olisi hyvinkin voinut kääntyä myös baltialaisille, mutta isäntien ylivoimaosuma jatkoajalla ratkaisi Latvian kohtalon. Kaksi maalia Sveitsin verkkoon viimeistellyt Rudolfs Balcers oli pettynyt taiston tauottua.

Latvian kohtalo ratkesi maanantai-iltana Sveitsiä vastaan pelatussa ottelussa. Punapaitaisen isäntäjoukkueen Denis Malgin latasi kiekon Latvian maaliin jatkoajalla. Tämä tarkoittaa sitä, että Latvia jää B-lohkon viimeiseksi ja näin ollen joutuu karsintasarjaan.

Latvia pelasi kokonaisuutena todella hyvän ottelun, eikä onnikaan ollut baltialaisten puolella. Punapaidat olivat ajoittain pahasti helisemässä omassa päässään, mutta välillä tolpat pelastivat sveitsiläiset.

"Meidän pitää unohtaa tämä mahdollisimman nopeasti ja keskittyä karsintasarjaan"

Kaksi kiekkoa Sveitsin verkkoon toimittanut Rudolfs Balcers oli todella pettynyt ottelun jälkeen.

− Olisimme ansainneet tästä ottelusta kolme pistettä, tai ainakin kaksi. Enempää en nyt osaa sanoa, pettynyt latvialaishyökkääjä summasi ottelun jälkeen.

Balcers onnistui kuitenkin löytämään hyviäkin asioita Sveitsi-pelistä.

− Me pelasimme tänään ketjuna melko hyvän ottelun. Pystyimme pitämään kiekkoa ja luomaan tilanteita. Minulle tärkeintä on kuitenkin joukkueen menestyminen ja tänään ei tullut voittoa.

Karsintasarjassa Latvia saa suurella todennäköisyydellä vastaansa Saksan. Balcers siirtää katsettaan pikaisesti karsintasarjaan.

− Meidän pitää unohtaa tämä mahdollisimman nopeasti ja keskittyä karsintasarjaan. Meidän täytyy tehdä kaikkemme, että emme tipu alemmalle sarjatasolle.

− Olemme parantaneet jokaisessa ottelussa ja nyt saimme pistetilin auki. Uskon, että tekemiemme hyvien asioiden kautta pystymme voittamaan karsintasarjan.

Balcers ohitti sveitsiläisiä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Balcers on varsin monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy tekemään maaleja ja jakamaan millintarkkoja syöttöjä. Vaikka Latvian kokoonpano ei kokonaisuutena ole kaikkein paras, niin Balcers on yksi niistä yksilöistä, joka mahtuisi muidenkin maiden kokoonpanoihin.

Puolustusalueella kuitenkin epävarmuus näkyy ajoittain. Tämän nuorukainen on myös itse huomannut.

"Olisi hienoa, jos saisin varauksen, mutta aika näyttää sen"

− Kyllä suurin kehitettävä asia on puolustaminen ja oman alueen pelaaminen. Maalipaikoissa voisin edelleen olla tehokkaampi.

18-vuotias Balcers siirtyi jo hyvin nuorella iällä pelaamaan Norjaan. Norjassa latvialainen aloitti kiekkoilemaan Lørenskogissa, mutta siirtyi kauden 2013-14 aikana Stavanger Oilersiin. Norjaan siirtymisen taustalla oli raha-asiat.

− Joukkueeni Latviassa oli lopettamassa rahaongelmien takia ja piti keksiä jotain. Sain mahdollisuuden lähteä kokeilujaksolle Norjaan. Siellä on ollut mukava pelata, Balcers taustoittaa.

Tämän kauden latvialainen aloitti Stavangerin alle 20-vuotiaiden joukkueessa, missä nuorukainen iski yhdeksän tehopistettä seitsemään peliin. Hyvin sujunut alkukausi toi paikan Oilersin edustusjoukkueessa loppukaudeksi.

21 tehopistettä 37 ottelussa Norjan pääsarjassa nakuttanut latvialainen oli tyytyväinen saadessaan mahdollisuuden pelata Norjan pääsarjassa. Pudotuspeleihin nuorukainen ei kuitenkaan päässyt mukaan sääntöpykälien takia.

− Norjassa voi pelata pudotuspelejä ainoastaan seitsemällä ulkomaalaispelaajalla. Olin kahdeksas, enkä päässyt pelaamaan pudotuspelejä, harmittelee Balcers.

Balcers ei kuulu tulevan kesän kärkivarauksiin, mutta on mahdollista, että latvialainen varataan loppupään varauskierroksilla.

− En ole juurikaan miettinyt varausta. Olen kuullut joitain juttuja siihen liittyen, mutta en sen enempää asiaa mieti. Olisi hienoa, jos saisin varauksen, mutta aika näyttää sen, Balcers päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle