U18: Arttu Ruotsalainen: "Mekin pystymme pelaamaan kovia pelejä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Arttu Ruotslainen pääsi pisteiden makuun.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Arttu Ruotslainen avasi pistesaldonsa Slovakiaa vastaan puolivälierässä, kun Kärpät-hyökkääjä alusti kummatkin Sami Tavernierin päätöserän maaleista. Ruotsalainen lähtee luottavaisena Sveitsin kaatoon ja kohti mitalipelejä.

Pikkuleijonien puolivälierävoiton yksi takuumies oli Arttu Ruotsalainen, joka alusti Sami Tavernierin kaksi päätöserän osumaa. Hyvällä maltilla tarjoillut Ruotsalainen ja koko Suomen nelosketju heräsivät aivan uuteen draiviin Slovakia-ottelun päätöserässä.

"meidänkin kentällinen pystyy pelaamaan näitä kovia kansainvälisiä pelejä"

Kun putki kulkee, niin se kulkee. Tämä on Pikkuleijonille etu, sillä nyt onnistumia tuli laajemmallakin rintamalla.

Nelosvitjan pelintekijä Ruotsalainen näki joukkueensa otteissa paljon hyvää, vaikka Slovakia ei helpolla Pikkuleijonia päästänytkään.

− Ottelun alku oli aika tiukka, mutta pelasimme kärsivällisesti ja teimme tarvittavat osumat tuohon ottelun loppuun, tiivisti Ruotsalainen Pikkuleijonien pelaamista.

− Slovakia tuli kyllä aika hyvin päälle, mutta emme antaneet heille kovin hyviä paikkoja. Puolustimme hyvin ja Veini (Vehviläinen) piti tärkeän nollapelin. Näillä voitettiin, Ruotsalainen kiteyttää.

Suomen neloskentällinen, jossa hyökkäävät Tavernier, Ruotsalainen ja KalPan Topi Piipponen, toimi mainiosti Slovakiaa vastaan. Ruotsalainen uskoo, että lisää on tulossa tulevissa peleissä.

− Pelasimme tänään hyvää peliä ja pari maaliakin saimme tehtyä. Saimme tänään muutenkin hyviä paikkoja, emmekä jääneet pyörimään omaan päätyyn. Tehotilasto jäi kaksi astetta plussalle, joka on myös tärkeää.

− Osoitimme viimeistään tänään, että meidänkin kentällinen pystyy pelaamaan näitä kovia kansainvälisiä pelejä, sillä taitoa kyllä löytyy riittävästi. Uskon, että tästä lähtee homma vielä parempaan suuntaan.

Välieräkoitos Pikkuleijonilla on edessä lauantaina kello 20.00 Suomen aikaa Zugissa. Tuohon otteluun Ruotsalainen lähtee valmistautumaan perusrutiinien kautta.

− Teemme hyvät palauttelut ja tankkaukset tähän päälle. Huomenna levätään ja valmistaudutaan lauantain välierään, Ruotsalainen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle