TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Tyrskyihin tottunut Tyrväinen

LIIGA / Haastattelu
Pelicansin Antti Tyrväinen on varmasti jo monessa kiekkokaupungissa profiloitu hermoheikoksi kuumakalleksi. Ei välttämättä huono diagnoosi, mutta yllätyksenä saattaa tulla, että Tyrväinen osaa tehdä myös maaleja.

Vaikka Pelicans leikkasi pelaajakalustostaan ison siivun lahtelaisuutta, omia junioreita edustusmiehistössä on yhä useita. Yksi heistä on 21-vuotias Antti Tyrväinen. Hän aloitti kiekkoharrastuksensa syntymäkaupungissaan Seinäjoella S-Kiekon luistelukoulussa, mutta Lahteen jo esikouluikäisenä muuttanut Tyrväinen pitää itseään Kiekkoreippaan kasvattina.

Pohjalaistaustan syytä tai ei, Tyrväisessä on melkoisia häjyn piirteitä. Viime kaudellakin hän ehti 32 SM-liigaottelussa kerätä 85 jäähyminuuttia.

– En mä mitään tahallani härnää. Olen aina pelannut niin, ja se kuuluu mun luonteeseen. En rupea väistelemään. Jotkut siitä tietysti ärsyyntyvät, ja sehän on oikeastaan hyvä juttu, että jotkut ovat ärsytettävissä, Tyrväinen tuumii.

Pelin tiimellyksessä Tyrväisen tunnetaso nousee usein korkeuksiin. On nähty tappelua ja kovaa suunsoittoa mutta myös puhtaita jymytaklauksia.

Mutta maalejakin Tyrväinen osaa tehdä. Viime kaudella hän löysi vuodenvaihteen jälkeen maalijyvän ja sai ansaitusti noston ylempiin ketjuihin. Kauden päätteeksi maalisarake osoitti kahdeksaa osumaa.

– Varmasti suurin syy siihen oli se, että pääsin alkukaudesta pelaamaan HeKissä. Sain pelata paljon ja sitä myötä itseluottamusta. Kun sitten nostettiin liigaan, oli hyvä draivi alusta lähtien.

Millainen on tyypilinen Antti Tyrväisen maali?

– Varmaan maalin edestä reboundista, nostaa siitä kattoon tai jotain. Lämärikin on viuhunut muutaman kerran. Varmaan mä olen sitten jonkinlainen power-forward, hän vastaa naurahtaen.

Pelicansin valmentaja ja pelaajakoordinaattori Pasi Nurminen totesi viime kaudella Tyrväisen maaliputken keskellä, ettei voimanpesän maalintekotaito tullut hänelle yllätyksenä. Yllätys oli vain se, kuinka paljon osumia sitten tuli lyhyen ajan sisään.

Tyrväinen on usein ollut mukana Nurmisen vetämillä ns. maalivahtijäillä, joihin kenttäpelaajien osallistuminen on vapaaehtoista. Tyrväinen käy mielellään treenaamassa laukaustaan.

– Yleensä pyrin niihin menemään. Treeneissä tulee keskityttyä siihen, mihin kiekkoa pistää. Välillä lasit sitten paukkuvat, jos ei jaksa keskittyä.

Harjoituskaudella Tyrväinen on pelannut samassa ketjussa Dwight Helmisen ja Lou Dickensonin kanssa. Koska Helminen on yksi Pelicansin hyökkäyskaluston johtavista pelaajista, ketjulta odotetaan tehoja.

Nuoren Tyrväisen niskaan ei suuria paineita kasata, mutta hänen yllätyspotentiaalinsa on huomioitu jo monilla tahoilla.

– En yleensä mistään stressiä ota. Omaa hommaa hoida ihan rennosti. Ei se homma muuten toimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle