Työmyyrästä ykkösketjuun − Elmeri Kaksonen nauttii työn tuloksista

LIIGA / Haastattelu
SaiPan varakapteeni Elmeri Kaksonen yrittää tehdä vanhan seuratoverinsa Kristian Kuuselan aikeet tyhjiksi
Kuva © Jarno Hietanen
Uransa parasta kautta pelaava Elmeri Kaksonen palasi tiistai-iltana vanhaan kotihalliinsa, kun Tappara sai Hakametsässä vastaansa SaiPan. Puolustavana hyökkääjänä tunnettu Kaksonen on nakutellut mukavasti tehoja tällä kaudella ja oli tänäänkin avainasemassa joukkueensa ensimmäisessä maalissa.

Tiistain ottelussa Tapparaa vastaan SaiPan avausmaaliin esityön aloitusvoitollaan tehnyt Elmeri Kaksonen näki tappiosta huolimatta joukkueensa esityksessä paljon hyvää:

− Lähdimme puolustamaan hyvin ja onnistuimme siinä. Pysyimme läpi ottelun pelisuunnitelmassa.

Savonlinnassa kiekko-oppinsa saanut ja B-juniorina Lappeenrantaan siirtynyt Kaksonen ehti pelata välillä Tapparassa muutaman kauden.

− Edelleen sytyn pelaamaan vanhoja pelikavereita vastaan. Tampereen ajoilta matkaani tarttui hyviä tyyppejä, joiden kanssa edelleen pidämme yhteyttä. Vaikka kirkkain mitali jäi puuttumaan, minulle jäi Tapparasta paljon hyviä muistoja, fiilisteli Tapparassa kolme hopeaa saavuttanut Kaksonen.

Kaksonen kehui kirvesrintoja organisoidusta pelitavasta. Hänen mukaansa liigan kärkijoukkueisiin kuuluvaa Tapparaa vastaan oli odotettavissa, että SaiPa ei ota illan ottelussa veturin paikkaa.

− Tappara pääsi myllyttämään paljon, mutta emme päästäneet heitä laukomaan ihan ykkössektorilta, Kaksonen kertasi ottelun kulkua.

− Tietysti "Fränkki" pelasi loistavasti maalilla, jatkoi Kaksonen viitaten ottelussa 48 kertaa torjuneeseen Frans Tuohimaahan.

"Hyvä juttu, että jääkiekko on muuttunut nopeammaksi."

Avauserän pienten vaikeuksien jälkeen Kaksonen näki, että ottelun toisessa erässä SaiPa pääsi puolustuspäässä paremmin kiekkoon kiinni.

− Saimme käännettyä peliä paremmin ja sitä kautta näytti, että luistinkin liikkui liukkaammin. Tukimme myös keskialueen, jolloin Tappara ei päässyt enää ylivoimahyökkäyksiin.

Ajoittain pelissä oli runsaasti vauhtia ja kiekkoa kuskattiin päästä päähän puolin ja toisin. Viivelähtöjä oman maalin takaa ei juuri nähty. Kaksonen sanoi nauttivansa nopeasta jääkiekosta.

− On hyvä, että lätkä on mennyt tähän suuntaan. Tykkään luistella ja mielestäni on mukavaa, kun saan tehdä töitä koko ajan kentällä ollessani, seisoskelua karsastava Kaksonen kertoi.

Tällä kaudella varakapteenin "A"-tunnusta rinnassaan kantava Kaksonen on saanut paljon vastuuta. Aiemmin Tapparassa kiekkoillessaan Kaksonen nähtiin merkittävästi pienemmässä roolissa.

− Olen aina pyrkinyt kantamaan annetun roolin mahdollisimman hyvin. Mielestäni isossa kuvassa tämä kausi on mennyt hyvin, Kaksonen totesi.

Kaksonen on matkalla kohti yhden kauden piste-ennätystään. Vastuun lisääntymisen myötä myös tehot ovat löytyneet.

− Olen aina uskonut omaan tekemiseeni ja siihen, että joskus se palkinto työstä tulee. Nyt se on tullut osin pisteiden muodossa, Kaksonen pohti.

Viime kauden rimanalitus on unohdettu

Viime kaudella SaiPa jäi liigan jumboksi ja tämäkin kausi starttasi kankeasti. Vaikean alkukauden jälkeen joukkue on noussut sarjataulukossa puolivälin kieppeille.

SaiPan joukkue koki paljon muutoksia kesän aikana niin pelaajien kuin valmennuksen osalta. Kaksosen mukaan kesällä ei käytetty mitään poppakonsteja, vaan uuteen kauteen lähdettiin puhtaalta pöydältä.

− Vanhoja on turha muistella. Joka kausi on lähdettävä rakentamaan uutta juttua, totesi Kaksonen.

Kaksosen mukaan hankalan alun jälkeen SaiPa sai pelin suunnan kääntymään ja muutama voitto kasvatti joukkueen itseluottamusta.

− Paransimme peliä aika nopealla syklillä. Onnistuimme kääntämään useita maalin pelejä voitoksi. Hyvä pelaaminen tuotti joukkueelle positiivisen "flow'n", Kaksonen iloitsi.

Liigan otteluohjelma tarjoaa joukkueille joulun aikaan noin viikon aikaa hengähtää ja hioa kuvioita kuntoon kevättä varten. Muun joukkueen tapaan myös Kaksonen suuntasi ottelun jälkeen joulun viettoon.

− Joulussa tärkeintä on hyvä ruoka, läheiset ihmiset sekä tietysti joulun rauha, totesi Kaksonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle