BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Tverin miehen mietteitä menneestä kaudesta

MESTIS / Haastattelu
Tverin kaupungissa, entisessä Neuvostoliitossa vajaat 22 vuotta sitten syntynyt Artem Iossafov nousi päättyneellä Mestis-kaudella Kiekko-Vantaan parhaaksi maalintekijäksi 13 osumallaan. Tehokas vire jatkui myös pudotuspeleissä, joissa nuori mies teki neljä pistettä yhtä monessa ottelussa ollen lohipaitojen paras pistemies.

Suomeen kolmen vuoden ikäisenä muuttanut Artem Iossafov on Jokereiden juniorimyllyn tuote, joka lunasti menneelle kaudelle sopimuksen Kiekko-Vantaaseen kesän testijakson aikana. Tehokkaat otteet eivät olleet yllätys nuorukaiselle itselleen.

– Ei voi sanoa, että yllätti. Oli hyvä kesä alla. Ihan noin hyviä odotuksia ei ollut. Tiesin, että pystyn ja on potentiaalia, Iossafov toteaa.

Lohipaitojen kausi sujui vaihtelevasti. Alkukausi oli nuorelle joukkueelle vaikea ja ensimmäinen voitto tulikin vasta kauden kuudennessa ottelussa Savonlinnassa. Vantaalaisten tuloksellisin jakso osui loka- ja joulukuun väliin, jolloin joukkue kykeni napsimaan pisteitä keskimäärin noin 1,7 per ottelu.

Vuodenvaihteen jälkeen tulostaso kuitenkin laski selvästi ja pahimmillaan näytti siltä, että vantaalaiset olivat ajautumassa jo playouteihin. Runkosarjan viimeisillä kierroksilla joukkue onnistui rakentamaan kolmen ottelun voittoputken ja sen turvin paikka pudotuspeleihin varmistui.


Iossafov oli tulokkaiden paras maalintekijä.

Ei liene sattumaa, että Kiekko-Vantaa napsi runkosarjassa hyvällä tahdilla pisteitä juuri silloin, kun Raimo Summanen oli mukana valmennustiimissä. Ilja Kovaltšukin kanssa saman syntymäkaupungin jakava Iossafov kehuu entistä maajoukkuevalmentajaa vuolaasti.

– Fiksuin valmentaja varmaan, mitä on ikinä ollut. Antoi aika paljon tietoja, mitä ei ole ennen oppinut.

Puolivälierissä Jukurit oli ennakoidun vahva ja marssi jatkoon voitettuaan ottelusarjan puhtaasti 4-0. Vantaalaiset kykenivät kuitenkin ottelu ottelulta parantamaan otteitaan ja ajoittain haastamaan mestarisuosikkina kauteen lähteneen mikkeliläisjoukkueen. Kokonaisuutena vantaalaisten kautta voi pitää onnistuneena.

– Noinkin suuri vaihtuvuus ja aika hyvin meni, Iossafov myöntää.

Lohipaitaan sonnustautui kauden aikana yhteensä 64 pelaajaa. Laitahyökkääjä tunnustaakin pelaajiston suuren vaihtuvuuden merkityksen.

– Tietenkin se haittasi, kun ei pelipäivän aamuna tiennyt, kuka pelaa. Ei pysty sopimaan kuvioita, mutta siihen tottui. Loppukaudesta vaihtuvuus väheni, runkosarjassa tehot 13+12 iskenyt jokerikasvatti summaa.

Pudotuspeleissä Iossafov muodosti Marko Tuomaisen ja Saku Salmelan kanssa vantaalaisten tehokkaimman ketjun. Tulokaskauttaan pelannut Iossafov oli kahdella maalillaan ja kahdella syötöllään joukkueen sisäisen pistepörssin ykkönen.

Kokonaisuutena Salmelan johtama ketju iski puolivälieräsarjassa kymmenen tehopistettä, kun lohipaidat yhteensä nakuttivat 16 pistettä. Iossafov antaakin tunnustusta ketjukavereilleen.

– Totta kai Tuomainen toi kokemusta aika paljon ja antoi vinkkejä kentällä. Salmela on hyvä luistelemaan ja hyvä molemmissa päissä. Kyllä siinä oli helppo olla.

Hienon tulokaskauden myötä nuorukainen osoitti kykynsä pelata miesten sarjassa. Potentiaalia on ja aikaa kehittyä. Tverin mies ei kuitenkaan haaveile pelaamisesta itänaapurin kovatasoisessa sarjassa.

– En tällä hetkellä. Tavoitteet ovat lähempänä, laituri päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle