Entistä seuraansa vastaan loistanut Tuulola: "Sain muistuttaa kuka sieltä lähti"

LIIGA / Haastattelu
Tuulolan kelpasi tuuletella.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Joni Tuulola jätti viime kauden päätteeksi HPK:n ja siirtyi Vaasan Sportiin. Hän pääsikin Pitsiturnauksessa näpäyttämään kasvattajaseuraansa iskemällä hattutempun.

Vaasan Sportiin täksi kaudeksi siirtynyt Joni Tuulola pääsi näpäyttämään kasvattajaseuraansa HPK:ta Pitsiturnauksessa. Puolustaja mässäili peräti hattutempun verran, nappasi yhden syöttöpisteen ja iski vielä varsinaisen ottelun päätyttyä komean rankkariosuman.

Puolustajalla olikin hymy herkässä ottelun jälkeen.

− Kyllä se vähän hymyilyttää. Koko urani olen Hämeenlinnassa pelannut, ja nyt sai muistuttaa kuka sieltä lähti pois, Tuulola virnisteli.

Vaasasta Tuulola hakee ennenkaikkea isompaa roolia, mutta myös päävalmentaja Tomek Valtosella oli iso vaikutus valintaan.

− Haluan tapella isommasta roolista, enkä uskonut, että se oli HPK:ssa enää mahdollista. Ajatukset Tomekin kanssa osuivat hyvin yhteen siitä, mihin tätä peliä pitäisi viedä. Tämä tuntui oikealta heti alusta asti.

"Mitä hän sanoo, hän myös tarkoittaa"

Sportissa on Tuulolalle entuudestaan tuttuja pelikavereita HPK-vuosilta. Ville Viitaluoman sanat auttoivat myös vakuuttumaan siitä, että Sport on oikea vaihtoehto. Vaasassa oli myös tuttu pakkipari HPK:sta, Oskari Manninen.

− Viitaluoma kehui Valtosta siitä, että mitä hän sanoo, hän myös tarkoittaa. Minulla ja Mannisella on todella hyvä kaverisuhde ja totta kai sekin vaikutti, mutta omat urat tässä ollaan tekemässä.

Auttaako uralla etenemistä myös se, että oman kotikaupungin tutut kuviot ja piirit vaihtuvat nyt kokonaan uusiin Vaasassa?

− Sitä tässä ollaan testaamassa. Monet ovat sanoneet, että se voi auttaa ottamaan seuraavan askeleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle