Tuukka Smuran syksy ei ollut ruusuilla tanssimista - "Alkukausi oli osaltani kaksijakoinen"

MESTIS / Haastattelu
Tuukka Smuran alkukausi ei mennyt kuten elokuvissa.
Kuva © Sami Kemppainen
Hokki-kasvatin kausi on startannut hieman kaksijakoisesti. Syksy on nyt takana ja veskarin katse on kevään tosipeleissä.

Tuukka Smuran alkukausi ei ole ollut toivotunlainen. Sama pätee toki koko Hokin joukkueeseen. Joukkue on pelannut hyvin kotiyleisönsä edessä, mutta vieraissa on ollut tahmeaa. 

- Alkukausi oli omalta osaltani kaksijakoinen. Kotipelit ovat sujuneet koko ajan mallikkaasti, mutta vieraspeleissä pelaaminen on ollut vaikeaa, kuten myös koko joukkueella. Suunta on kuitenkin koko ajan parempaan päin.

Kun SaiPa-veskari Frans Tuohimaa kävi lainalla Hokissa, Smura sai levätä, joka teki miehelle hyvää.

- Omalta osalta pelit Tuohimaan käynnin jälkeen ovat menneet todella hyvin. Hänen Kajaanin visiitin aikana sai pääkoppa vähän huilia, joka teki hyvää minulle.

Kajaanilaisten pahin ongelma on ollut maalinteko, mutta joka pelissä on tapahtunut positiivisia muutoksia. 

- Myös joukkueen otteet ovat parantuneet kauden mittaa huomattavasti peli peliltä. Ainoat ongelmat - ja isot sellaiset ovat maalinteossa. Päästettyjen maalien keskiarvoa kun katsoo, niin voi sanoa, että me olemme ihan väärässä päässä sarjaa. Mutta jääkiekkohan on maalintekopeli, ja siinä olemme olleet huonoja.

Smuran mielestä hän voisi parantaa pelaamista kokonaisvaltaisesti, että mies pystyisi auttamaan joukkuetta voittamaan pelejä. Kuitenkin Hokki-kasvatti on jo hyvässä kunnossa, odottaen kevään kovia pelejä.

- En osaa yhtä osa-aluetta sanoa, jota pitäisi erityisen paljon parantaa. Mutta totta kai kaikki asiat voisi tehdä monipuolisesti paremmin, että pystyisi joka päivä auttamaan joukkuetta vielä paremmin kohti voittoja.

- Tällä hetkellä kentällä näyttää olevan taas se maalivahti, jonka siellä pitäisi olla kauden alusta kevään viimeisiin peleihin saakka.

Pari viikkoa sitten KalPaan siirtyi Hokin kapteeni Mikael Seppälä. Smura näkee paljon positiivisia asioita siirrossa ja on tyytyväinen, että joukkuekaveri pääsi urallaan eteenpäin. KalPa-kasvatin siirtyminen takaisin kasvattajaseuraansa avaa myös muille mahdollisuuksia päästä isompaan rooliin.

- Totta kai Seppälän lähtö on tietyllä tapaa iso juttu, mutta ei siitä minkäänlaisia negatiivisia asioita joukkueeseemme tullut. Hienoa, että "Sebu" pääsee urallaan eteenpäin.

- Vaikka yksi lähtee niin samalla muilla on mahdollisuus saada isompaa vastuuta ja näyttää omaa osaamistaan kentällä. Ei sota yhtä miestä kaipaa.

Kajaanilaisveskari on ollut tyytyväinen Jari Laukkasen maalivahtien peluutustyyliin − tällä kaudella, sekä aiempina kausina.

- Maalivahtien peluutus on ollut Laukkasella hyvää syksyn aikana, kuten edellisinäkin vuosina. 

- Se pelaa, joka on paremmassa vireessä, ja sillä selvä. Tärkeintähän tässä on joukkueena saada voittoja, vaikka jokainen haluaisikin kaikki pelit pelata.

Hokki sai oman paikallisvastuksen IPK:sta, joka on antanut mukavan lisäpotkun pelaamiseen. 

- Kyllähän paikallispelit tuovat oman lisämausteensa tähän lajiin ja on mukavaa, kun kannattajiakin näkyy, puolin ja toisin, enemmän peleissä. Mukavampaa se pelaaminen totta kai on aina silloin, kun on ääntä hallissa ja silloin pääsee myös paremmin siihen omaan flow-tilaan.

Smura nimeää kolme joukkueen parasta pelaajaa, jotka ovat todellakin olleet hyvällä tasolla alkukauden aikana. 

- Voin sanoa kolmikon (Christoffer) Seppelin, (Joni) Piipponen ja (Risto) Mattila tähän. Jokainen heistä on ollut mielestäni lähes tulkoon koko alkukauden omalla tasollaan ja he ovat myös saaneet tulosta aikaan, Smura päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle