Tuukka Smura: "Tavoitteena on johtaa joukkue mestaruuteen"

MESTIS / Haastattelu
Tuukka Smura pyrkii ensi kaudeksi korkeammalle tasolle.
Kuva © Sami Kemppainen
Hokki-veskari Tuukka Smura piipahti kertomassa Jatkoajalle alkavan kauden tavoitteistaan. Kajaanilaismaalivahti kertoi myös nuoruutensa jääkiekkovuosista sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

Hokin oma kasvatti, Tuukka Smura, aloittaa toisen perättäisen kautensa kajaanilaisten edustusjoukkueessa runkosarjan pyörähtäessä käyntiin. Kesäkuussa 21 vuotta täyttänyt kajaanilaisvahti on käynyt pelaamassa juniorivuosiensa aikana myös KalPan juniorijoukkueissa, ja yhden ottelun kokemus keltamustien Liiga-joukkueen paidastakin löytyy.

Smura kertoi pitäneensä jääkiekkoa jo nuorena poikana ykkösasiana, mutta maalivahtina hän ei pelaamista aloittanut.

— Jääkiekon pelaamisen aloittaessani pelipaikkani oli kenttäpelaaja. Meidän joukkueella oli silloin yhteiset maalivahdin varusteet, joita halukkaat pääsi kokeilemaan.

Rakkaus maalivahtina pelaamiseen syntyi äkkiä.

− Pitihän niitä päästä kokeilemaan, kun pihapeleissäkin tykkäsi kontata polvillaan ja ottaa jäistä tennispalloa talvisin kiinni, kyllä siihen hommaan tykästyi samantien. Kaikki se maalivahdin vastuu ja mahdollinen vaikutus pelin kulkuun kiehtoi minua jo silloin, ja siitä syntyi rakkaus tähän lajiin.

Jääkiekko ei ollut Smurallekaan ainoa nuoruuden lajeista.

- Tulihan sitä harrastettua tai kokeiltua kaikenlaista muutakin, kuten jalkapalloa, yleisurheilua ja sählyä, mutta jääkiekko oli aina se ykkösjuttu jo nuorempana poikana.

Kauden alku alkaa jo häämöttää, sillä runkosarja starttaa reilun viikon päästä. Smura on ollut tyytyväinen siihen, kuinka kauteen valmistautuminen ja pelatut harjoitusottelut ovat sujuneet hänen osaltaan.

— Kauteen valmistautuminen on sujunut erittäin hyvin. Kehitystä on tapahtunut kesän aikana ja se on edesauttanut myös hyviin peleihin. Parannettavaa toki aina löytyy, mutta hyvällä tiellä ollaan.

Kajaanilaisvahti pitää Jari Laukkasen maalivahtien peluutustyyliä hyvänä.

— Maalivahtien peluuttaminen on Kajaanissa toiminut hyvin "Papun" toimesta; harjoituspelit pelataan puoliksi ja sitten kun tosipelit alkavat, se pelaa kenellä kiekko tarttuu parhaiten.

"Kaikessahan sitä pitää parantaa vielä ja paljon"

Miehen omien sanojen mukaan pelitaitoja täytyisi parantaa kokonaisvaltaisesti, mutta löytää hän itsestään vahvuuksiakin.

— Kaikessahan sitä pitää parantaa vielä ja paljon, mutta eniten työsarkaa on varmaan kimmoisuudessa. Vahvuuksiani on nopeus ja periksiantamattomuus, ja voimaakin saattaa vähän löytyä, josta on apua liikkumisessa ylipäätään.

Smura on tyytyväinen tämän kauden Hokki-joukkueeseen, joka on onnistunut hyvin jo pelatuissa harjoitusotteluissa laadukkaan työn seurauksena.

— Tämän kauden joukkue vaikuttaa todella hyvältä. Jokainen pelaaja sitoutuu tekemään hommia laadukkaasti niin kentällä ja sen ulkopuolella, ja se on tuonut onnistumisia harjoituspeleissäkin niin joukkueena, kuin myös yksilöinä.

Tulevaisuudessa Liigaan tai ulkomaille

Smuran tavoite tälle kaudelle on johtaa Hokki Mestiksen mestaruuteen ja saada sen jälkeen sopimus korkeammalta tasolta.

— Tavoitteena on pelata hyvä ja ehjä kausi ja johtaa joukkue mestaruuteen. Tämän kauden jälkeen tavoitteena on päästä isompiin sarjoihin pelaamaan, joko Liigaan tai ulkomaille. Ja totta kai tavoitteena on menestyä ja saavuttaa mestaruuksia, Smura päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle