TUTO raivaamassa tietään välieriin maanantaina − "Tiedämme mitä sieltä tulee vastaan"

MESTIS / Haastattelu
Pudotuspelit ovat tähän mennessä menneet Samu Suomiselta nappiin.
Kuva © Timo Savela
TUTOn ja Peliittojen välinen puolivälieräsarja on maanantaina katkolla TUTOlle. Peliitoilla on kovassa paikassa, sillä turkulaiset ovat vieneet ottelusarjan kohtaamisia vahvoilla otteillaan. Yhdeksi TUTOn luottopakeiksi tällä kaudella noussut Samu Suominen pohti ottelusarjan asetelmia tärkeän ottelun alla.

Tämän kevään pudotuspelit ovat Samu Suomiselle ensimmäiset miesten tosipelit. Meininki on tähän mennessä ollut mieluisaa.

− Vauhtia on ollut paljon ja fyysisyys on kasvanut pudotuspelien kuluessa. Upeaahan on aloittaa miesten pudotuspelit näinkin hienosti, että ottelusarja on heti 3-0 tässä vaiheessa, Suominen toteaa.

TUTO on saanut operoida pitkälti samoilla ketjukoostumuksilla, mikä sekin voi olla syynä hyvään menestykseen.

− Roolit joukkueessa ovat pysyneet samana oikeastaan koko kauden. Äijät ovat pysyneet freesinä, eikä muutoksia olla kaivattu, Suominen kertoo.

Kun pelin henki kentällä on muuttunut, näkyy se myös pukukopissa. Suomisen mukaan tunnelma kopissa on muuttunut keskittyneemmäksi, vaikka pudotuspelien merkitys ei yhdellekään pelaajalle yllätyksenä tule.

− Meidän kopissa kaikki osaavat valmistua näihin peleihin. Se tulee ihan luonnostaan, emmekä tarvitse mitään varsinaista extraboostia.

Tähän mennessä pelattujen kohtaamisten perusteella Suominen osaa luonnehtia Peliittoja varsin tiiviillä kommentilla.

− Peliitat on ollut taisteleva joukkue, joka antaa painetta paljon meidän päähän.

Paineesta huolimatta kaikki kolme kohtaamista tähän mennessä ovat olleet selkeästi TUTOn heiniä. Kupittaalla Peliitat on onnistunut tekemään vain yhden maalin.

Perjantain toinen kohtaaminen Heinolassa on ollut tähän astisista otteluista tiukin: peli venyi ensimmäisen jatkoerän puolelle ja ratkesi lopulta TUTOlle 4-3-lukemin.

− Teimme muutamia virheitä, joista Peliitat heti rokotti. Pudotuspeleissä ei niihin ole varaa ja olemme ottaneet niistä opiksemme, Suominen summaa.

Runkosarjan loppupuolella jälleen kerran turkulaisia kiusannut tehottomuus näyttäisi ainakin tämän ottelusarjan loppulukemien perusteella olevan historiaa.

− Treeneissä ollaan painotettu sitä, että fokuksen on aina oltava täysillä, kun tehdään maaleja. Malttia ollaan painotettu eikä homma saa mennä väkinäiseksi, Suominen kertoo.

TUTOn suvereenista esiintymisestä päätellen voisi olettaa, että maanantain ottelu olisi enää vain muodollisuus. Suominen kuitenkin tietää, ettei Peliitat etenkään maanantaina tule olemaan helppo vastustaja.

− Aivan taatusti laittavat kaiken likoon ja olemme siihen valmistautuneet. Tiedämme mitä sieltä tulee vastaan. He eivät tule antamaan tuumaakaan periksi.

Taistelua on tuttuun tapaan luvassa myös TUTOn puolelta.

− Totta kai aina lähdetään isolla itseluottamuksella, oli peli mikä tahansa. Maanantaina taistelemme ja teemme kaikkemme voiton eteen. Eiköhän sillä ihan hyvän näköistä peliä tule, Suominen lupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle