Turnausavauksessaan maalin iskenyt Rooba hämmästeli yhden pelin pelikieltoaan – ”Tuli sähköposti viikko ennen turnausta”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Robert Rooba pääsi pelaamaan vasta turnauksen toisessa ottelussa; tuloksena maali ensimmäisessä vaihdossa.
Kuva © Mika Pukkinen
Viron maajoukkue on saanut unelmastartin IB-divisioonan MM-kisoihin, kun se on onnistunut nipistämään yhteensä neljä pistettä ennakkosuosikeilta Ukrainalta ja Japanilta. Maanantaipäivänä virolaiset kaatoivat Ukrainan lukemin 2-0.

Viron maajoukkue nappasi turnauksen avauspäivänä pisteen Japanilta, kun se onnistui taistelemaan ottelun jatkoajalle japanilaisten ajoittain selkeästäkin hallinnasta huolimatta. Heti toisena turnauspäivänä Viro räjäytti pankin ja voitti sarjaan viime vuonna IA-divisioonasta tippuneen Ukrainan.

Turnausavauksessa Japania vastaan Virolta puuttui kaksi pelaaja, joista toinen oli Robert Rooba. JYPiä seuratasolla edustava virolainen on joukkueensa ehdottomia avainpelaajia. Japani-ottelussa Rooba ei kuitenkaan saanut pelata, koska hän oli pelikiellossa.

- Oli joku rähinä ollut viime turnauksen päätteeksi ja siitä oli laitettu pelikielto. Tuli sähköposti viikko ennen turnausta, että nämä kaksi pelaajaa eivät voi pelata. Se homma tuli aika yllättäen, Noh, ei siinä mitään, äijät taistelivat hienosti eilenkin, Rooba kiittelee joukkuekavereitaan.

"Oli kova nälkä tähän toiseen peliin"

Rooba ei jäänyt kuitenkaan pyörimään asian ympärille. Virolaishyökkääjä tuli ryminällä turnausavaukseensa ja iski maalin heti 39 pelisekunnin jälkeen.

- Harmittaa vähän, etten voinut olla auttamassa kavereita ensimmäisessä ottelussa. Oli kova nälkä tähän toiseen peliin ja hyvä, että sain verkot tötterölle heti alkuun.

Ukraina oli toisen turnauspäivän avausotteluun lähdettäessä todella suuri ennakkosuosikki. Ukrainalaispelaajat ovat suurilta osin ammattilaisia, mutta Viron joukkueesta täysammattilaisina pelaa vain muutama.

Rooba sai runsaasti peliaikaa.
Kuva © Mika Pukkinen

Virolaisten keskialueen pelaaminen ja oman alueen puolustuspeli olivat kuitenkin siinä määrin kuosissa, että ukrainalaisilla ei ollut juurikaan asiaa maalintekopaikoille. Tämä luonnollisesti kuohautti hieman slaaviverta, ja päätöserässä Ukrainan pelistä tuli pannukakku, kun keltasinipaitaiset alkoivat huudella lähinnä toisilleen.

- Huomasin, että he alkoivat turhautumaan ja huutelemaan toisilleen, eikä siinä vaiheessa omasta pelistä tule enää mitään. Pidimme lukot kiinni ja mahdollisuuden tullessa hyökkäsimme. Vaikka tänään ei tullut paljon maaleja, niin peli oli hyvää ja onnistuimme luomaan paikkoja etenkin ylivoimalla.

"Tehdään raakaa virolaista duunia"

Rooba sai turnausavauksessaan paljon peliaikaa ja toimi ylivoiman pyörittäjänä, mikä totta kai oli miehen mieleen. Vaikka Viron turnauksen alku on ollut mitä mainioin, toppuuttelee virolaishyökkääjä vielä kuitenkin mitalihaaveiden kanssa.

Mitalit jaetaan turnauksen kolmelle parhaalle joukkueelle päätason MM-kisojen tapaan. Rooballa on taskussaan kaksi IIA-divisioonan MM-kultaa ja yksi hopea samalta tasolta.

- Tavoitteemme on parantaa peliä ja katsoa turnausta ottelu kerrallaan. Sitten kun viimeinen vihellys tulee, niin katsotaan, missä kohtaa silloin ollaan. Tehdään raakaa virolaista duunia, Rooba päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle