Turkuhallia huudattanut Patrik Virta: "Välillä kiekko pomppii kun tekee oikeita asioita"

LIIGA / Haastattelu
Patrik Virta iski voittomaalin ottelussa Ässiä vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Patrik Virta iski kaksi maalia lauantai-illan Liiga-kierroksella Ässiä vastaan. Viime vuonna läpimurron Liigaan tehnyt hyökkääjä haluaa pelata jatkossa jatkuvasti korkealla tasolla.

Patrik Virta huudatti kaksi kertaa Turkuhallin yleisöä lauantai-iltana. Ensimmäinen maali syntyi vahvasta suorahyökkäyksestä, kun Petrus Palmun levityssyöttö tavoitti Virran lavan ja sentteri pamautti kiekon yläkulmaan. Toinen maali oli onnenkantamoinen, sillä kiekko kimposi Virran jalan kautta maaliin.

— Ensimmäinen maali oli hienosti pelattu. Hyvä suorahyökkäys, ja sain hyvän kudinkin vedettyä. Se oli hieno maali. Toinen maali oli ehkä vähän "säkä", mutta välillä kiekko pomppii kun tekee oikeita asioita.

Virran tutkaparina lähes koko kauden viilettänyt Palmu, on mieluinen ketjukaveri 21-vuotiaalle HPK-kasvatille. Viime peleissä kaksikko on saanut rinnalleen Markus Nurmen.

— Meidän yhteistyö sujuu hyvin. Mitä pidemmälle kausi on mennyt, sitä paremmin on koko ajan mennyt, Virta hehkutti kemiaa Palmun kanssa.

— "Makke" tekee hyvin hommia ja on todella vahva. Lisäksi hän voittaa yksi vastaan yksi -tilanteita kulmissa, ja sitä kautta luo minulle ja Palmulle tilaa, kun me olemme nopeita ja pienempiä. On hieno pelata "Makken" kanssa, Virta avasi tuntemuksia Nurmen liittymisestä ketjuun.

Virta murtautui viime kautena TPS-miehistöön, ja on jatkanut vahvaa peliä myös tällä kaudella iskien 12 maalia ja 32 tehopistettä. Kehityskohde löytyy pelivireen ylläpitämisestä. 

— Isoin kehityskohteeni on tasaisuus, joka tulee ehkä kokemuksenkin kautta. Suoritukset eivät voi mennä ylös ja alas koko ajan. Minulla on ollut monta huono peliä tällä kaudella ja niitä täytyy saada paremmaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle