Tuppurainen tunnelmoi, tarjoili ja tykitti

LIIGA / Haastattelu
Tuppurainen osui taas.
Jani Tuppurainen oli tehokkaalla päällä myös lauantaina, kun JYP kaatoi Sportin. Tuppurainen jutteli Jatkoajan haastattelussa itse ottelusta, maalinteosta ja Tuomas Pihlmanin juhlaillasta.

JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen oli muiden konkareiden ohella isossa roolissa, kun joukkue kaatoi Vaasan Sportin Jyväskylässä loppulukemin 5-2. Mies itse kirjautti tililleen maalin ja syöttöpisteen.

Jyväskylässä vietettiin lauantaina Tuomas Pihlmanin iltaa. Ennen ottelua järjestettiin komeat juhlallisuudet "Pilen" uran kunniaksi. Tuppurainen myönsikin, että juhlailta toi lisää kipinää marraskuiseen lauantai-iltaan.

− Varmasti jokainen tunsi näin. Tunteikas ottelu, ja ennen kaikkea tapahtuma. Hienoa, että seura järjesti isolle seuraikonille tällaisen. Hieno kunnianosoitus hienolle miehelle, tunnelmoi Tuppurainen.

Ehkä illan hienoin suoritus nähtiin JYPin ensimmäisessä maalissa ylivoimalla, kun pitkän pyörityksen jälkeen Tuppurainen laittoi upean poikkisyötön Juha-Pekka Hytösen lapaan. Hytönen pääsi laittamaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Tehollisesti takkuillut ylivoima toimi muutenkin vahvasti, sillä JYP iski lauantaina kolme ylivoimamaalia.

− Kolme ylivoimamaalia tänään, sen osalta ylivoima toimi tänään. Tehtiin sovittuja juttuja mitä ollaan käyty läpi. Se ensimmäinen maali ei ollut sovittu kuvio, välillä pitää vain lukea peliä. Se vain tuli pelin kautta, totesi Tuppurainen.

Muhoksen Jääklubin kasvatti on löytänyt maalijyvänsä. Vaikka tehoja on tullut, maalit ovat jääneet uupumaan. Nyt Tuppurainen on iskenyt viimeisessä kuudessa pelissä kuusi osumaa.

− Maalinteko on pienestä kiinni. Totta kai onnistumiset ruokkii onnistumisia ja tuo sitä kautta itseluottamusta. Alkukaudesta ei mennyt sisään, vaikka oli parempia paikkoja kuin vaikka tänään. Nyt on sattunut sitten uppoamaan, hyvä näin.

Sport tuli otteluun vahvasti sisään, ja karkasi johtoon heti ottelun alussa Antti Kalapudaksen maalilla. JYP kuitenkin heräsi nopeasti, ja hallitsi ottelun tapahtumia ensimmäisestä ylivoimasta pelin loppuun saakka.

− Minun mielestä pelattiin hyvää peliä tänään. Sport on hyvin luisteleva, kovaa paineistava joukkue. Suoriuduttiin hyvin paineen alta pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle