Tuore vantaalaiskapteeni nauttii luottamuksesta

MESTIS / Haastattelu
Oskari Mannisen viime kausi oli loistokas.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Kiekko-Vantaan alakerrasta löytyy vasta toista kauttaan miesten sarjassa pelaava Oskari Manninen, jonka viime kausi oli todellinen läpilyönti. 22-vuotias joukkueen kapteeni uskoo, että nuori ja nälkäinen joukkue taistelee tulevalla kaudella pudotuspelipaikasta.

Kiekko-Vantaan kymmenen ottelun harjoituskausi päättyi niukkaan tappioon Mikkelin Jukureita vastaan. Vantaalaisten tehopuolustaja Oskari Manninen siirtää katseensa jo kohti runkosarjaa, joka starttaa keskiviikkona.

- Vähän tietysti harmittaa, että tuli tappio tuosta viimeisestä ottelusta. Muuten harkkapelit ovat menneet ihan hyvin, ja tästä on hyvä lähteä kauteen. Ensi viikolla sitten räjähtää, Manninen enteilee.

Torstai-illan kamppailussa nähtiin taistelutahtoinen vantaalaisryhmä, joka on kärsinyt harjoitusotteluissa vain muutaman tappion. Manniselta löytyy tähän hyvin selvä syy.

- Me ollaan tämmöinen nuori ja nälkäinen ryhmä. Kaikki yrittää joka pelissä parhaansa, ja se on tuonut hyvän tuloksen tähän mennessä. Toivottavasti tällä kaudella sama homma jatkuu, Manninen toivoo.

"Mun mielestä on aina kiva pelata paljon"

Viime kaudella läpimurtonsa Mestikseen tehnyt Manninen oli tyytyväinen ensimmäiseen kauteensa Mestiksessä. Pisteitä syntyi mukavasti 8+12.

- Kyllähän se onnistunut kausi oli. Ainahan sitä jää parantamisen varaa, mutta ensimmäiseksi miesten pelien kaudeksi hyvä. Luultavasti pystyn vielä parantamaan.

Hyvin menneellä kaudella puolustajan päässä komeili kultakypäräkin muutaman ottelun verran. Tämän lisäksi puolustaja nähtiin Mestiksen tähdistöottelussa marraskuussa.

- Onneksi hyökkääjät ottivat sen kultakypärän multa pois, sillä eihän se mulle kuulunut, mutta olihan se tietysti hienoa pelata muutama peli se päässä. Tähdistöottelusta jäi positiivinen kuva ja se oli ihan hieno tapahtuma, Manninen muistelee.

Oskari Manninen on kolunnut Jokereiden juniorikoulun.
Oskari Manninen on kolunnut Jokereiden juniorikoulun.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

22-vuotias puolustaja oli sarjan viidenneksi eniten peliaikaa kerännyt puolustaja, eli vastuu vantaalaispuolustuksessa oli suuri. Runsas peliaika ei nuorta puolustajaa haitannut, päinvastoin.

- Mun mielestä on aina kivaa pelata paljon. Sitä kautta siihen peliin tulee sellanen rytmi, kun pääsee paljon kentälle ja sitten kulkee paremmin, Manninen tarinoi.

Ensimmäisellä kaudellaan kymmenenneksi puolustajien pistepörssissä sijoittunut Jokerit-kasvatti pitää vahvuuksinaan kiekollista peliä.

- Kai minä jotenkin koitan olla kiekollinen pakki ja tukea hyökkäyksiä. Puolustaa yritän niin hyvin kuin osaan. Monipuolisuus on tärkeää, Manninen kuvailee.

Fyysisessä pelissä kehitettävää, Liiga tavoitteena

Aikoinaan myös hyökkääjänä pelannut Manninen tietää missä on eniten kehitettävää.

- Kyllä se on varmaankin fyysisessä pelissä ja oman alueen puolustamisessa. Sinne on saatava enemmän jämäkkyyttä. Kesällä pyrittiin kehittämään jokaista osa-aluetta, ja toivottavasti tulokset näkyvät sitten jäällä, Manninen selittää.

Nuoren puolustajan, kuten monen muunkin, tavoite on valloittaa liigakaukalot.

- Ilman muuta se on tavoitteena. Varmaan jokaisella pelaajalla tässä sarjassa, kaikki haluavat mennä eteenpäin ja pelata liigassa, Manninen kertoo.

Tulevalla kaudella vantaalaiset pärjäävät Mannisen mukaan nuoruuden innolla. Joukkueen keski-ikä on vain hieman päälle kaksikymmentä vuotta. Tavoitteena on pelata playoffeissa.

- Muita jengejä kun katsoo, niin meillä on pikkuisen nuorempi rosteri. Sellainen yhtenäinen porukka on meidän juttu tällä kaudella. Vaikea tietysti sanoa sijoituksista tulevalla kaudella tässä vaiheessa, mutta pleijareihin on se meidän ensimmäinen tavoite, kapteeni linjaa.

Joukkueessa ei ole tapahtunut kesän aikana sen suurempia muutoksia. Pelaajat ovat jälleen vuoden vanhempia ja Jokerit-yhteistyö vaikuttaa joukkueeseen vahvasti.

- Valmennus on pysynyt samana ja pelaajat ovat vaihtuneet jonkun verran. Jokereista samoja tyyppejä pyörii kuin viime kaudella. Nyt ollaan jokainen pelaaja vuotta vanhempia ja ollaan kaikki kehitytty.

Viimeksi Manninen toimi joukkueensa kapteenina kaudella 2008-2009 pelatesaan Jokereiden B-junioreissa. Nyt Manninen on saanut jälleen kapteenin roolin itselleen Kiekko-Vantaassa.

- Onhan se aina kunnia saada pitää kirjainta tossa ja kertoohan se siitä, että valmennus luottaa. Innolla odotan tulevaa kautta, Manninen toteaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle