Tuore CHL-mestari Lehkonen - "Nyt uskaltaa kutsua itseään Euroopan mestariksi"

CHL / Haastattelu
Tuore Euroopan mestari.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Frölunda Indians nappasi CHL-mestaruuden Kärppien nenän edestä. Silti ilta päättyi suomalaisjuhliin. Frölundan runkopelaajiin kuuluva Artturi Lehkonen pääsi nostelemaan voittopokaalia Raksilan illassa.

Frölundan suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen ei päässyt CHL-finaalissa tilastoihin muuten kuin jäähyjen merkeissä, mutta Euroopan mestaruuden ratkettua hymy oli nuorella suomalaispelaajalla herkässä.

− Tämä oli todella hyvä mestaruus meille ja hyvä ponnahduslauta loppukautta ajatellen. Meillä on ollut tässä hieman vaikeampi jakso, joten tämä maistuu, Lehkonen hymyili Frölundan pukukopissa.

Mestaruusjuhlat ruotsalaisten pukukopissa olivat maltilliset. Valmentajia ei kannettu suihkuun, eikä shampanjaa ollut pitkin kattoa. Siellä täällä muutama pelaaja avasi oluttölkin, mutta mitään ylenpalttisia mestaruusjuhlia ei ole tiedossa juuri nyt.

− Kausi jatkuu, ei tässä mitään hirveää putkea voi vetää. Lähdetään nyt saman tien Göteborgiin ja itse lähden heti aamulla maajoukkueen mukaan Örebroiin, Lehkonen kertoi.

Illan otteluun molemmat joukkueet tulivat ennakkoon odotetulla taktiikalla. Frölunda iski kovaa painetta kärppäpuolustajiin, eikä Kärpät löytänyt kunnolla aseita vieraita vastaan.

− Varsinkin kaksi ensimmäistä erää pystyimme paineistamaan Kärppiä todella hyvin. He eivät sen takia saaneet kontrolloituja avauksia paljon. Se oli meidän taktiikka ja se toimi.

Illan ottelu oli erittäin hyvä tasoinen. Viime kauden tasollisesti paras ottelu Raksilassa oli CHL-välierä Frölundaa vastaan. Tälläkään kaudella Raksilassa tuskin kovempaa peliä tullaan näkemään.

− Ei ollut tilaa, eikä ollut aikaa. Kyllä näin tasokkaan pelin jälkeen uskaltaa kutsua itseään Euroopan mestariksi.

Lehkosen mukaan CHL on Ruotsissa iso asia – ainakin heidän seurassaan. Suomalaishyökkääjä näkee, että sarja on nousussa ja toivoo, että ensi kaudella yleisö löytää entistä paremmin halleihin.

− Tänään näki, että ihmiset on messissä. Oli pirun hieno pelata, vaikkei ollutkaan kotimatsi, Lehkonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle