Tuomarityö kismitti JYPin Suomelaa: "Mitä tähän saisi sanoa?"

LIIGA / Haastattelu
Antti Suomela (oik.) tarkasti Jan-Mikael Järvisen kunnon vielä kättelyjonossa.
Kuva © Arno Hämäläinen
Antti Suomela varoi sanojaan, kun otteluruuhkainen JYP hävisi Tapparalle jatkoajalla maalein 2–3. Pelisiirroista johtuva härkäviikko ei kultakypärää haittaa, sillä tuleva CHL-finaali on pelaajalle maistuva matsi.

JYPin pistenikkari Antti Suomela jäi pisteittä tammikuun viimeisessä ottelussa. Omaan Tappara-taistoonsa Suomela ei ollut tyytyväinen.

− Vaikea peli, vaikka yritin antaa kaikkeni. Jäähyt vaikeuttivat myös minun peliäni, sillä jouduin istumaan niiden vuoksi pitkiä pätkiä, Suomela sanoi.

Jäähypenkkiä hän ei itse kuluttanut, vaikka lähellä oli. Kolmannessa erässä Suomela törmäsi kuolleesta kulmasta kiekottomaan Jan-Mikael Järviseen, joka jäi tilanteen seurauksena keräilemään kamojaan. Suomelan olkapää kopsahti Järvistä leuan tienoolle.

− Minulla oli pitkä vaihto alla. Olin niin hapoilla, että kun saimme kiekon keskialueelle, lähdin suoraan vaihtoon. En nähnyt Järvistä ollenkaan ja yritin väistää. Ihan silkka vahinko, Suomela kertasi tapahtumia.

JYP-peluri kävi taputtelemassa kollegaa anteeksipyynnön merkiksi. Suomelan mukaan tavoite ei ole kolailla pelaajia sääntöjen vastaisesti.

Tilanteesta ei tuomittu JYPille rangaistusta, vaikka pilli soikin vierasjoukkueen harmiksi useaan otteeseen. Jyväskyläläisille langetettiin ottelussa kuusi kahden minuutin rangaistusta. Etenkin kolmannen erän loppupuolella vihelletyt jäähyt turhauttivat JYPin pelaajapenkkiä.

− En tiedä, mitä tähän saisi sanoa. Kai tuomarit yrittävät parhaansa, mutta tänään oli mielestäni huono peli, sakkopelkoinen Suomela asetteli sanansa.

− Tuntui, että olimme koko ajan jäähyllä ja ne sotkivat peliämme. Toki meidänkin pitäisi pelata fiksummin, sillä jäähyt kuluttavat alivoimapelaajiamme. Se ei ole hyvä tällaisessa otteluruuhkassa.

CHL:n jatkopelien tuomien rästipelien vuoksi JYPille on muodostunut oikea härkäviikko, sillä joukkue pelaa viiteen päivään neljä ottelua.

CHL iso juttu pelaajille ja seuralle

Vaikka otteluruuhkaa on, ei Suomelaa europelimenestys nypi. Finaalissa vastassa on Växjö Lakers.

− Hienoja juttuja itselle ja seuralle. Finaali on ansaittu paikka, vaikka olimme Trinecissä aikamoisessa pesukoneessa, Suomela tuumi välierään viitaten.

Loppuottelussa pelataan seuroille tärkeästä potista. Voitosta on luvassa 300 000 euroa. Tällä hetkellä JYPin on Suomelan mukaan mentävä peli kerrallaan, jotta tulokset eivät heikkene.

− Totta kai sitä Växjön-reissua jo odottaa innolla, Suomela sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle