Tuomaristo ei suostunut vastaamaan kärppäkapteenin kysymykseen

LIIGA / Haastattelu
Lasse Kukkonen oli maansa myynyt.
Kuva © Jarno Hietanen
Neljännen finaalin tulkinnanvaraiset maalit suututtivat Kärppien joukkuetta. Kapteeni Lasse Kukkoselle tarjottiin märkää rättiä, kun hän meni ottelun jälkeen tiedustelemaan videotarkistuksista.

Tappara voitti Kärpät liigafinaaleissa jo kolmannen kerran ja otti saumat mestaruuteen.

Oululaisleirissä puhutti kovasti kaksi epäselvää videotarkistusta, jotka kummatkin menivät Tapparan eduksi. Varsinaisella peliajalla Juhamatti Aaltosen osuma hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi, ja jatkoajan hyvin samantyylinen maali ratkaisi ottelun isäntäjoukkueelle.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen oli maltillisella protestimielialalla tuomioista.

− Tuomarilinja on mitä on, ei voi mitään. En nähnyt, mitä tapahtui, jostain meni sisälle. Aika paljon oli äijiä rynkyttämässä. Näitä ei voida enää kääntää.

Puolustaja meni ottelun jälkeen kysymään tilanteista päätuomareilta Aleksi Rantalalta ja Antti Bomanilta. Vastaus oli ynseä.

− Yritin kysyä näkemystä, mitä siinä tapahtui. Eivät sanoneet oikeastaan mitään, vain, että se oli maali. Olisin halunnut tietää, mikä oli ero siihen aikaisempaan tilanteeseen, Kukkonen kohautteli hartioitaan.

"Nyt on selkeä tilanne"

Kukkonen oli ylimittaisen ottelun jälkeen muutenkin varsin vaisun oloinen. Kärpillä on tälle kaudelle ennennäkemättömiä vaikeuksia päästä vastustajan maalille, ja omissa soi liian helposti.

− Taisteltiin hyvin tasoihin ja oltiin lähellä, mutta ei riitä vieläkään. Täytyy pystyä vielä parantamaan. Ainoa vaihtoehto on nostaa tasoa ja jatkaa elämää. Nyt on selkeä tilanne.

Kapteeni oli myös lipsauttaa pienen pelillisen nyanssin, mutta vaihtoi nopeasti jargoniin. Pudotuspeleissä taktiikasta ei julkisuudessa keskustella.

− Täytyy vähän nost... Ollaan terävämpiä maalipaikoissa. Ihan yleisesti vähän lisää raikkautta. Ainoa mitä tarvitsee ajatella, on yksi peli. Se täytyy jätkien tietää tässä vaiheessa.

− Ei ole mitään hokkuspokkustemppuja enää, eikä taikasanoja, joilla napsautetaan nappi päälle. Se tulee sisältä, täytyy tietää mitä on pelissä, Kukkonen pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle