Tuokkola: "Olihan se kova paikka"

LIIGA / Haastattelu
Tuokkola valmensi Ilveksen hyvään liitoon kauden lopulla.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen käskijäksi tammikuussa siirtynyt Tuomas Tuokkola luotsasi joukkueen kuiville karsinnoista. Kahden vuoden sopimuksella Ilvekseen kiinnitetty Tuokkola odottaa luottavaisena seuraavaa kautta.

KalPasta potkut juuri kauden alla saanut Tuomas Tuokkola joutui kovan paikan eteen tammikuussa, kun hänet vedettiin yllättäen Ilveksen päävalmentajaksi kesken kauden Raimo Helmisen tilalle. Karsinnat olivat aiemmin lähinnä menestyviä joukkueita valmentaneelle Tuokkolalle uran ensimmäiset.

- Olihan se kova paikka. Karsinnat olivat todennäköinen vaihtoehto, olisi vaatinut huikeaa venymistä päästä sieltä pois. Vaati myös joukkueelta kovaa keskittymistä, että peli pysyy kasassa. Siinä tilanteessa piti vain kunnioittaa pelaajia. Projekti oli kaikille selvä, Tuokkola kommentoi.

Tuokkola sai paperilla melko nimettömän Ilves-joukkueen kuitenkin huimaan lentoon ja joukkue päätti runkosarjan viiteen peräkkäiseen voittoon ja karsintasarjakin hoitui vain yhdellä tappiolla.

- Teimme selvästi oikeita valintoja. Kyllähän sen näkee tuloksistakin, kymmenestä viimeisestä pelistä yhdeksän voittoa. Vesa Viitakosken ja Markus Korhosen merkitys oli suuri. He tunsivat pelaajat valmiiksi ja auttoivat minut hyvin alkuun.

Tuokkola ei ollut valmentanut Ilves-pelaajista aikaisemmin ketään astuessaan penkin taakse.

- Olin katsonut joitakin pelejä kauden aikana ja toki jotkut pelaajista olivat jääneet mieleen vastustajan riveistä aiemmin. En lähtenyt kuitenkaan miettimään pelitapaa pelaajien kautta, eikä siihen liikaa kiinnitettykään huomiota. Tämä on pohjimmiltaan kuitenkin pelaajien peli, Tuokkola analysoi.

- Muutamat pelaajat yllättivät kyllä positiivisesti. Erityisesti Tommi Välimaa - Lassi Kokkala - Michael Keränen -ketju sekä Ville Kolppanen jäivät mieleen. Ville Koistinenkin paransi jatkuvasti. Lisäksi täytyy mainita nuori pakki Aleksi Mäkelä, joka tuli todella vahvasti sisään liigarinkiin ja pelasi hyvää peliä.

Tuokkola ehti viettää sopimuksen allekirjoittamisen ja penkin taakse astumisen välissä kaksi kuukautta valmistautuen seuraavaa kautta varten.

- Katsoin jonkin verran pelejä, sekä Ilveksen että muiden joukkueiden. Osallistuin myös ensi vuoden joukkueen kokoamiseen.

Etukäteistietojen ja huhujen mukaan Ilves panostaa seuraavaan kauteen enemmän kuin aikoihin. Tuokkola ei luonnollisestikaan kommentoi myöhemmin julkaistavia pelaajahankintoja, mutta yleisellä tasolla mies on tyytyväinen.

- Runko näyttää hyvältä. Kyllä meidän tavoitteemme on ensi kaudella aivan jossain muualla kuin karsinnoissa, niin kuin Ilveksellä pitääkin olla.

» Lähetä palautetta toimitukselle