Tunnetila kohdallaan

LIIGA / Haastattelu
Lauri Taipalus ja Siim Liivik olivat yksi ottelun taistelupareista.
Kuva © Juho Ranta
Bluesin ja HIFK:n toinen kohtaaminen tarjosi tunnetta varsinkin kolmannessa erässä. Tiukkoihin torikokouksiin johtivat lähinnä Miihkali Tepon taklaus ja Ville Husson loukkaantumiseen johtanut tilanne.

Varsinkin espoolaisten puolelta on haettu vastakkainasettelua Bluesin ja HIFK:n välille. Molemmat kauden ottelut ovat tarjonneet ryminää, minkä lisäksi pelit ovat olleet tiukkoja loppuun asti.

Pelaajien mielestä tunteet eivät kuitenkaan kuohuneet yli.

− Tiukkaa vääntöä peli oli. Ei mielestäni kuumia tilanteita kuitenkaan ollut, HIFK-puolustaja Miihkali Teppo arvioi.

Jokerien KHL-siirron myötä Bluesista tuli HIFK:n lähin vastustaja. Teppo on tyytyväinen nykyiseen asetelmaan.

− Ihan kiva, että on ollut kaksi peliä heti tähän alkuun. Se on kuitenkin iso juttu pelata Bluesia vastaan. Voitot ovat 1-1, se lisää jännitystä seuraaviin peleihin.

Tepon ottelu päättyi viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua selästä taklaamisesta tulleeseen 2+10-minuuttiseen.

− Vahingossa työnsin, ei ollut tarkoitus tehdä noin. Onneksi [Kai] Kantola pystyi jatkamaan peliä, Teppo analysoi.

Teppo oli myös kentällä, kun HIFK-maalivahti Ville Husso loukkaantui. Hän seurasi tilannetta kuitenkin sivusta.

− Giliati vähän törkkäisi ja meidän oma pelaaja (Robert Leino) osui Hussoon. Tuollaisissa tilanteissa pitäisi vain suojella omaa veskaria paremmin. Ei siinä mitään pahaa ollut.

Samansuuntaisesti näki tilanteen myös Giliati.

− Olin menossa maalille ja siinä tuli kontaktia heidän pelaajansa kanssa. Maalivahti oli sitten siinä tiellä.

Myös Giliati pitää paikalliskohtaamisista.

− HIFK:ta vastaan pelit ovat hauskoja. Pelit ovat aina hyviä, on hienoa että meillä on tämänkaltainen derby.