Tulivoimainen Gilroy: "Toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä"

KHL / Haastattelu
Gilroy oli muun joukkueen mukana maanantaisessa Jokereiden lehdistötilaisuudessa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit saa takalinjoilleen KHL-tasolla meritoituneen vahvistuksen, kun kokenut puolustaja Matt Gilroy liittyy joukkueeseen.

Yhdysvaltalaispuolustaja Matt Gilroy saapui Jokereihin kovin odotuksin. Laatutasolla kolme edellistä kautta KHL:ssä kiekkoillut Gilroy pelasi kausien 2009-14 välillä NHL:ää ja AHL:ää, mutta sen jälkeen mies on viihtynyt maailman toisiksi kovimmassa kiekkoliigassa. 

33-vuotias Gilroy kertoo, että Jokerit oli helppo valinta kahden Spartak Moskovassa vietetyn kauden jälkeen.

- Oli muutamia vaihtoehtoja, mutta kaupunki, seura ja fanit vakuuttivat. Kun sain tämän mahdollisuuden, niin siihen oli luonteva tarttua.

Tulivoimainen ja kiekollisesti taitava pelaaja itse tahtoo auttaa Jokereita erityisesti tehoilussa. 

- Meillä on hyvä joukkue: kovan tasoinen hyökkäys ja paljon kokeneempia pelaajia. Itse tahtoisin saada paljon ylivoimavastuuta ja toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä. 

Gilroy on ehtinyt tutustua uuteen kotikaupunkiinsa Helsinkiin noin kuukauden ennen Jokereiden sarja-avausta 23. elokuuta. Edes kolea kesä ei ole masentanut North Bellemoressa New Yorkissa syntynyttä Giloryta.

- Se taisi olla heinäkuun 14. päivä, kun saavuin tänne Suomeen. Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin: kaupunki on upea ja kaikki on hoidettu seuran puolelta hyvin. Moskovassa asumisen jälkeen tämä on tietysti aika erilainen paikka: paljon enemmän kuin kotikaupunkini! Täällä on helpompi liikkua ja ihmisille on helppo jutella englantia.

Puolustaja suhtatuu positiivisesti myös Jokereiden alkukauden hurjaan vieraskiertueeseen. 

- On hyvä aloittaa vieraskiertueella. Siellä kuitenkin tutustuu joukkuekavereihin eri tavalla ja henki kohenee. Saa nähdä, millaista tulosta teemme!

Kahdeksanlapsisessa perheessä kasvanut Gilroy pelaa Jokereissa numerolla 97, kuten aina urallaan. Taustalla on puolustajan jääkiekkouralle kannustanut tragedia: hän kunnioittaa sillä 8-vuotiaana menehtynyttä pikkuveljeään, jonka pelinumero oli 97.

- Kun menen pelipäivänä pukuhuoneeseen, katson ensimmäisenä pelipaitaani. Numeroni muistuttaa minua siitä, miksi teen tätä, Gilroy kertoi kahdeksan vuotta sitten NY Daily Newsille NHL-uraansa aloittaessaan.  

» Lähetä palautetta toimitukselle