Tuleeko Kuhmosta kohta toinenkin maailmanmestari?

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saku Kinnunen on pukenut aiemminkin Suomen pelipaidan ylleen.
Kuva © Andreas Robanser
Suomi saalisti torstaina hienon puolivälierävoiton Tšekistä maalein 5-3, vaikka joukkue olikin jo pahimmillaan 3-1-tappioasemassa. Hieno toisen ja kolmannen erän kiri toi kuitenkin voiton. Yksi Pikkuleijonien sankareista oli kolmosketjun keskushyökkääjä Saku Kinnunen.

Saku Kinnunen oli iloisella tuulella pelin jälkeen. Hyökkääjä iski Pikkuleijonille voittomaaliksi jääneen 4-3-maalin ja se oli myös Kinnusen ensimmäinen maali tässä turnauksessa.

− Ihan huikea fiilis oli. Eihän ensimmäinen maali voi parempaan paikkaan tulla. Siinä Juuso (Ikonen) kiersi maalin ja jäin takatolpalle odottelemaan. Sitten tuli kiekko lapaan ja siitä oli helppo laittaa tyhjiin.

Kinnusella oli osansa myös Tšekin 3-1-maalissa. Miehelle pedattiin erinomainen maalintekopaikka hyökkäyspäässä, mutta hyökkääjä ei onnistunut. Tšekki pääsi tämän jälkeen hyökkäämään ja onnistui. Kinnunen myöntää, että tilanne jäi harmittamaan.

− Kyllä se jäi vähän kaivelemaan mieltä, siitä olisi pitänyt laittaa sisään. Tyhjä maali oli siinäkin. Hyvä, että sitten tuli kolmannessa erässä maali.

Pikkuleijonien peli oli hyvin vaihteleva. Joukkue aloitti vahvasti, mutta varsinkin iso osa toista erää meni tšekkien komennossa. Myös Kinnunen totesi, että joukkueella oli omat ongelmansa pelin edetessä.

− Kaksi erää oli meiltä vähän tahmeaa pelaamista. En tiedä, tuliko se rentous sitten siihen kolmanteen erään. Teimme kovasti töitä koko ajan. En usko, että jännitimme. Joukkue oli rentona ja aloitimme hyvin, mutta sitten toisessa erässä tuli notkahdus.

Usko ei kuitenkaan missään vaiheessa loppunut.

− Luotimme koko ajan omaan tekemiseemme, vaikka siinä tuli 3-1-maalikin. Saimme sitten 3-2-maalin erän loppuun ja kolmas erähän oli ihan meidän. Pelasimme aivan loistavan kolmannen erän ja sitä kautta voitimme.

Pikkuleijonat kohtaa seuraavaksi välierissä Sveitsin kaataneen Kanadan. Kinnunen totesi, että tunnelma on oiva tulevien välierien suhteen.

− Hyvillä mielillä lähdemme välieriin. Saimme tästä paljon itseluottamusta ja se on kyllä aivan sama, kuka sieltä tulee vastaan. Kaikki pitää voittaa.

Pienillä miehillä on paljon energiaa

Kinnunen johtaa turnauksessa Suomen kolmoskenttää, jossa laidoilla pelaavat Juuso Ikonen ja Rasmus Kulmala. Hyökkääjä oli tyytyväinen ketjunsa esitykseen Tšekki-pelissä.

− Ihan energistä peliä oli meiltä. Ikonen ja Kulmala ovat todella työtä tekeviä laitureita ja heidän kanssaan on kiva pelata. Saamme paljon kiekonriistoja puolustajilta, siinä on hyvä pelata.

Mielenkiintoinen yksityiskohta ketjusta on se, että kaikki sen jäsenet ovat hyvin pienikokoisia. Kinnunen ei kuitenkaan myönnä, että tästä olisi haittaa.

− Itsekin mietin tässä yksi päivä, että olemme varmaan kisojen lyhyin kenttä. Olen ketjun isoin mies ja olen ihan tällainen tappi itsekin.

− En tiedä, vaikuttaako pienuutemme. Tykkäämme kaikki mennä väleihin ja painia vastustajien isojen puolustajien kanssa. En usko, että se vaikuttaa peliimme mitenkään.

Kaksi kuhmolaista maailmanmestaria?

Mielenkiintoinen yksityiskohta Kinnusessa on se, että vaikka hyökkääjä pelaa nykyään KalPassa, on mies alun perin lähtöisin Kuhmosta. Pienestä kainuulaiskaupungista ei ole liikaa kuuluisia kiekkoilijoita lähtenyt maailmalle, mutta yksi maailmanmestari kaupungista löytyy.

− Ihan pikkupoikana isä vei luistelemaan. En muista sitä, mutta siitä innostus kuitenkin lähti. Sitten 14-vuotiaana halusin isommat haasteet ja päätin lähteä niiden perässä Kuopioon ja sillä tiellä olen, Kinnunen kertaa uransa alkuaikoja.

− Janne Pesonenkin on Kuhmosta kotoisin, eli kyllä meiltä maailmanmestarikin löytyy. Olisi toki hienoa olla toinen kuhmolainen maailmanmestari.