TPS:n Virta luottavaisena Tapparan kimppuun: "Saimme hyvän kokemuksen siitä, että loppuun saakka on pelattava"

LIIGA / Haastattelu
Liigauransa ennätyspisteet tällä kaudella takonut Patrik Virta uskoo, että turkulaiset löytävät keinot hallitsevan mestarin kaatamiseen välierissä
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS selvitti tiensä usean vuoden tauon jälkeen Liigassa välieriin asti, kun se kaatoi SaiPan lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen. Vastustajaksi turkulaiset saavat kahdesti putkeen mestaruutta juhlineen Tapparan. TPS:n laitahyökkääjänä tällä hetkellä viihtyvä Patrik Virta luonnehtii tulevaa vastustajaa hyvin ylistävään sävyyn, mutta uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

TPS:n ja Tapparan välinen välieräsarja käynnistyy keskiviikkoiltana Turussa. TPS oli runkosarjassa Tapparalle hankala vastustaja ja pisteet otteluista jakautuivat 12-0 turkulaisten hyväksi. TPS:n 23 vuotta kesällä täyttävä hyökkääjä Patrik Virta luonnehtii Tapparaa vastustajaksi, josta on hankala löytää heikkouksia.

— Tosi fiksu, tiivis ja kärsivällinen joukkue. Erittäin hyvä joukkue kaikkiaan.

— Juuri nyt en osaa löytää heiltä mitään heikkouksia. Ei se sattumaa ole, että he ovat voittaneet kaksi mestaruutta putkeen, Virta kommentoi.

TPS näytti jo marssivan puolivälieristä helposti jatkoon, kun se johti SaiPaa vastaan otteluvoitoin 3−0. Kolmannessa ottelussa TPS murskasi lappeenrannan ylpeyden Turussa peräti 7−0, ja moni ajatteli sarjan olevan jo ohi. SaiPa ei luovuttanut ja nousi kahdella voitollaan hätyyttelemään turkulaisia, kunnes Jasper Lindsten iski maalillaan kuudennen ottelun jatkoerässä TPS:n välieriin. Virta näkee, että sarjan venyminen saattaa olla TPS:lle jopa hyvä asia. 

— Saimme hyvän kokemuksen ja opetuksen siitä, että mikään ei ole varmaa, vaikka voitot olisivat 3−0.

— Ainahan se katkaiseminen on vaikeaa. Tietyllä tapaa uskon, että sarjan venyminen jopa vahvisti meitä, Virta uskoo.

TPS hallitsi runkosarjassa kamppailuita kirvesrintoja vastaan. New York Rangersin vuonna 2017 NHL:ään varaama hyökkääjälupaus näkee, että joukkueet ovat hyvin samantyylisiä ja uskoo, että Tapparalle ongelmia tuottaa TPS:n halu pysyä kiekollisena.

— Me tykkäämme pysyä kiekollisena ja he ovat myös tottuneet hallitsemaan kiekkoa. Ehkä pelityylimme toimii juuri heitä vastaan, kun he eivät saa olla kiekossa niin paljon kuin ovat tottuneet, Virta arvioi.

Viime vuonna puolivälieriin pysähtynyt TPS-juna on Virran mukaan tänä vuonna huomattavasti valmiimpi etenemään viime kaudella nähtyä pidemmälle. Nuoret pelaajat saivat hyvää kokemusta viime kaudella ja ovat jatkaneet kehittymistään. Virta uskoo TPS:n profiilin nousseen roimasti tämän kauden aikana. Tulevassa välieräsarjassa Virta muistuttaa pienten asioiden nousevan tärkeään rooliin. Tapparan kaatamiseen resepti on yksinkertainen ja täynnä perinteistä kiekkojargonia.

— Ei siihen tarvita mitään ihmeellistä. Parannetaan pieniä asioita ja tehdään kovasti duunia joukkueena. Pelin pitää kehittyä koko ajan, Virta huomauttaa.

Turkulaiset ovat olleet huomattavasti Tapparaa edellä pudotuspelien aikana erikoistilanteissa. TPS:n ylivoima on pudotuspelien parasta, kun taas Tapparan alivoima vastaavasti huonointa. Tapparan ylivoima löytyy sijalta kuusi, kun taas turkulaisten alivoima sijalta viisi. Kolmatta kauttaan TPS:n liigajoukkueessa pelaava HPK:n kasvatti muistuttaa, että tiukat ottelusarjat ratkeavat yleensä juuri erikoistilanteisiin. 

— Aika usein tiukat ottelut ratkeaa erikoistilanteisiin. Se on iso juttu keväällä, että erikoistilannepeli toimii, ja siinä me olemme aika vahvoilla.

Itsekin TPS:n ylivoimaviisikoihin kuuluva Virta kehaisee joukkueensa ylivoimaa.

— Esimerkiksi meidän ylivoimassamme on paljon yksilötaitoa ja kokeneita hyviä pelaajia. Siinähän ne hyvät ainekset ovat jo kasassa, Virta päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle