IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

TPS:n työjuhdat tyytyväisinä

LIIGA / Haastattelu
TPS:n voitto toisessa osaottelussa kulminoitui joukkueen haalariosaston väsymättömän raadantaan. Tähtipelaajien ailahdellessa ja tuittuillessa Tyler Bouckin ja Matti Ahon kaltaisten pelaajien pyyteetön ahkerointi nousi arvoon arvaamattomaan. Ja lauantai-iltana se myös palkittiin.

TPS:n voittomaali meni ansaitusti Tyler Bouckin nimiin. Jari Kauppilan laidalla pelanneen kanadalaislaiturin työmäärä oli kunnioitettava; ahkeraa karvaamista, sitkeää maalinedustapelaamista, pystypainit Tuukka Mäkelän kanssa ja lopulta läpiajomaali hyvän pelinluvun seurauksena.

Ottelun jälkeen Bouck oli tyytyväinen omiin otteisiinsa, mutta ennen kaikkea joukkueensa esitykseen.

- Oli tiukka peli. Ensimmäinen erä oli meiltä loistava, prässäsimme hyvin ja karvaus toimi. Toiseen erään tulimme taas liian lepsusti, yritimme turvata liikaa johtoa ja siinä vaiheessa tuli ongelmia. Kolmas erä oli tarkkaa taistelua, saimme onnekkaan maalin ja sen jälkeen mielestäni puolustimme hyvin, pelattiin kiekkoa varmasti ulos alueelta ja syvälle vastustajan päätyyn, Bouck summasi ottelun kulun kotijoukkueen näkökulmasta.

Palloseuran toinen työn sankari oli kolmosketjun Matti Aho, joka niin ikään uurasti väsymättä koko illan. Palkinnoksi heltisi liigauran ensimmäinen playoff-piste, syöttöpiste ottelun avausmaaliin. Nuorukainen oli samoilla linjoilla Bouckin kanssa.

- Tärkeä voitto, mutta vaikea peli oli. Saatiin hyvä alku, mutta sitten hukattiin ote toisessa erässä. Sitten tuli paljon jäähyjä, jotka sekoitti peliä. Viimeinen erä pelattiin onneksi hyvin taas.

- Tuomarilinja oli mitä oli, se vähän sekoitti. Kyllä se pikkaisen ihmetytti, kun tuli noin paljon jäähyjä. Mutta ei siitä hyötyä ollut kummallekaan, sekoittaa vaan peliä, kun linja on noin ailahteleva, Aho kommentoi tyynesti Tero Toivolan turkulaisleirissä tunteita herättäneitä viheltelyjä.

Toinen erä jälleen murheenkryyninä

Parantamisen varaa jäi toki kotijoukkueen otteisiinkin. Toisen erän pahat virheet olivat maksaa voiton ja kertaalleen täysin hallinnassa olleen ottelun kääntäminen oli hetken uinailun jälkeen kovan tuskan takana. Ilmiö ei ole aivan uusi TPS:n kohdalla.

- En oikein tiedä, mikä tuli. Sitä on vaikeaa sanoa… pieni nukahdus taas, empi Matti Aho.

Myös Jukka Koivu hämmästeli median edessä paketin totaalista leviämistä, vaikka valppaana olemista oli juuri erätauolla korostettu, epäilipä päävalmentaja jo omien viestiensä perillemenoa. Tyler Bouckilla sen sijaan oli selvä näkemys toistuvien notkahdusten syystä.

- Meillä on ollut sama ongelma koko vuoden. Kun päästään johtoon, tuntuu että pelätään virheiden tekemistä. Sitten kuitenkin tehdään helposti pieniä virheitä ja päästetään vastustaja peliin mukaan. Nyt pitää taas kiinnittää asiaan huomiota, toivottavasti ensi pelissä ei satu tällaista enää.

Playoff-tunnelma maistuu raatajille

Aho ja Bouck ovat sikäli samalla viivalla keltanokkina, että kumpikin pelasi viikonloppuna ensimmäistä kertaa SM-liigan pudotuspeleissä. Kauden positiivisimpiin TPS-yllättäjiin kuuluva Aho raivasi runkosarjassa ennakkoluulottomilla otteillaan tiensä vakiopaikalle Joni Liuksen rinnalle. Eikä vauhdikas halikkolainen ole ujostellut playoff-taistoissakaan.

- Totta kai on hienoa päästä pelaamaan siinä (Liuksen kanssa) ja saada kivasti peliaikaa. Itseluottamuskin on kasvanut, kun saa pelata enemmän. Ihan hienoja kokemuksia nämä ensimmäiset playoff-pelit ovat olleet, Aho kuvaili tuntojaan.

Tyler Bouck puolestaan on suomalaiseen pelirytmiin päästyään parantanut otteitaan hiljalleen läpi talven. Tyypillisen kanadalaiskiekkoilijan tavoin hänkin viihtyy erityisen hyvin kevään kahinoissa.

- Nämä ovat hienoja pelejä, intensiteetti on noussut ja peli on fyysisempää. Peleissä tulee myös vähemmän koiruuksia, kun pelaajat keskittyvät voitosta pelaamiseen. Nautin todella playoff-pelaamisesta.

Työsulkumiesten mukana SM-liigan pudotuspeleihin on saatu vahvoja NHL-vivahteita. Bouckille tämä sopii paremmin kuin hyvin. Vanhoja tuttujakin tulee kaukalossa vastaan.

- Se on mukavaa, kovaa saa vääntää näiden kavereiden kanssa. Pelasin Josh Holdenin kanssa Manitobassa AHL:ää, hän tuntuu viihtyvän näissä peleissä.

Holden ansioitui lauantain kohtaamisessa ennen kaikkea sekoittamalla TPS:n nimekkäiden pelaajien pasmoja jatkuvalla härnäämisellä.

- No, hän pelaa samanlaista peliä kuin kotipuolessa, naurahti Bouck lupaillen vanhalle seuratoverille muutamaa ylimääräistä taklausta tulevissa peleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle