TPS:n Tomi Kallio ei vielä tiedä uransa jatkosta: "Yritän saada jonkun fiiliksen"

LIIGA / Haastattelu
TPS:n viiteen peräkkäiseen tappioon päättynyt kausi sai kapteeni Tomi Kallion mietteliääksi.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS:n kausi sai lopulta tappiollisen päätöksen. Viimeiset viisi ottelua hävinnyt turkulaisryhmä jäi liigassa lopulta nelossijalle. IFK haki pronssimitalit turusta Lennart Petrellin jatkoeräosumalla. Tomi Kallio oli ymmärrettävästi pettynyt.

Perjantaina Turussa mitelty pronssiottelu sai lopulta varsin erikoisen päätöksen. TPS ehti jo juhlia voittoa jatkoerässä, mutta tuomaristo hylkäsi lopulta maalin videotarkastuksen jälkeen. Osa yleisöstä oli jo ehtinyt poistua hallista turkulaisten juhliessa pronssia. TPS:n kapteeni Tomi Kallio harmitteli lopun ratkaisuja.

— Ei ne hirveästi selityksiä yleensä anna. Päätös oli että ei maalia ja kai siihen pitää sitten luottaa, Kallio totesi tuomariston päätöksestä.

TPS joutui odottelemaan pronssiottelua pitkälti toista viikkoa. Lopulta vastustajaksi tullut HIFK nappasi pronssit turkulaisten nenän edestä.

— Aika tyypillinen loppu meidän pelille. Semifinaalit ja pronssiottelu pelattiin kyllä täysin ilman niiden kuuluisien kiekkojumalien apua.

—Turhautunut olo kyllä. Luultiin jo, että voitettiin ja sitten menee viisi sekuntia ja joku pomppu ratkaisee vastustajalle, Kallio tuskaili.

41-vuotias konkarihyökkääjä muistutti, että TPS oli periaatteessa voittokamppailussa myös Tapparaa vastaan. Turkulaisjoukkueen viiteen peräkkäiseen tappioon loppunut kausi veti Kallion mietteliääksi

— Ekat kaksi peliä annettiin kyllä pois, mutta kolmas ja neljäs peli oltaisiin kyllä ansaittu voittaa, mutta pomput ei olleet puolellamme.

— Jos aikoo mennä päätyyn asti, niin joukkue tarvitsee tietyn määrän pomppuja ja tuuriakin, mutta meillä niitä ei ollut kyllä yhtään, Kallio harmitteli.

Kallio antoi kunniaa myös välierävastustaja Tapparalle. Kallion mukaan eroa Tapparaan on kurottu vuosien varrella kiinni, mutta asiat eivät tapahdu hetkessä.

— He ovat pelanneet kuudesti finaalissa putkeen. On selvää, että heillä oli etumatkaa meihin nähden voittamisessa, mutta ei se ero ole enää niin iso,  Kallio muotoili.

Pronssiottelua edelsi turkulaisilla lähes kahden viikon tauko. Kallion mukaan joukkue sai vapaata raskaan välierätappion jälkeen ja palasi sorvin ääreen tämän viikon tiistaina. Kallion mukaan valmistautuminen oli kuitenkin hyvää.

— Meillä oli tänään hyvä meininki ja kaikki mitä joukkueelta voi vaatia. Hyvin klaarattiin tämä kahden viikon tauko olosuhteisiin nähden, Kallio kertoi.

Mittavan pelaajauransa jatkosta runkosarjassa pistepörssin kakkoseksi yltänyt laitahyökkääjä ei vielä osannut sanoa.

— Ei olisi järkevää päättää tälläisiä asioita ennen tälläistä peliä tai heti tämän jälkeen.

— Tilanne on molempiin suuntiin ihan avoin ja yritän saada tässä jonkun fiiliksen ajan kuluessa ja sitten päättää jatkosta, Kallio totesi

» Lähetä palautetta toimitukselle