TPS:n pihviketjun Moisio maalinteossa: "Ekiltä lätty lapaan ja kiekko rystyltä häkkiin"

LIIGA / Haastattelu
Patrik Moisio oli tutun energinen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
TPS pesi kasvonsa komeasti Jyväskylän illassa kaatamalla kotijoukkueen lukemin 0-4. Turkulaisten kolmannen maalin viimeisteli Patrik Moisio − mies, joka ei liikaa tehotilastoissa vilku.

Tunnelma TPS:n pukukoppikäytävällä oli ottelun jälkeen riehakas. Vierailijat nappasivat tyylipuhtaalla vierasvoitolla täydet kolme pistettä mukaansa Turkuun. Voitto maistui varmasti normaalia makeammalle lauantaisen Tapparan antaman selkäsaunan jälkeen. Sen myönsi myös Patrik Moisio.

 Olihan se aikamoinen peli Tapparaa vastaan. Tiesimme, että tarvitaan tähän matsiin iso parannus, ja tultiinkin tähän ihan erilaisella ilmeellä. Iso taisteluvoitto, puuskahti Moisio.

TPS:n nelosketjun energialaiturina tunnettu Moisio on tunnettu kovaa pelaavana voimahyökkääjänä, joka antaa illasta toiseen kaikkensa joukkueen eteen, eikä mies ole liiemmin pistetilastoissa yleensä vilkkunut. Tiistaina mies kuitenkin avasi maalitilinsä jopa epätyypilliseen tapaan, kun hän veivasi Tuomas Tarkin komeasti kahville ja nosti kiekon maalin ylänurkkaan.

− Forström käänsi hyvin peliä omasta päästä, laitoin siinä sitten kiekon Ekille [Eric Perrin] ja painoin maalille.  Eki laittoi kauniin lätyn lapaan, ja mä laitoin siitä vaan rystyltä häkkiin, kertasi Moisio.

Vaikka vierailijat olivat etenkin ensimmäisessä erässä välillä melkoisessa ahdingossa, piti joukkueen uhrautuva puolustuspelaaminen Moisio etunenässä hurrikaanilauman nollilla täydet 60 minuuttia. 

− Kyllä se minun mielestäni meni suunnitelmamme mukaan. Tehtiin niitä asioita, mistä puhuttin ennen peliä. Iso taistelu, tehtiin tarvittavat maalit. Nolla omiin on Jyväskylässä kova suoritus.

"Forehand, backhand ja kiekko ylähyllylle..."
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Perrinin paluu Jyväskylään

Yksi illan mielenkiintoisimmista asioista oli JYPin monivuotisen kapteenin Perrinin paluu Jyväskylään. Se sujui komeasti, sillä mies keräsi ottelussa kolme tehopistettä. Moisiolla ei ollut kokeneesta kanadalaisesta muuta kuin hyvää sanottavaa.

− Perrin on kyllä iso johtaja, ja kaikin puolin huikea pelaaja sekä persoona, suitsutti Moisio.

Moisio on pelaaja, joka herättää voimakkaita tunteita sekä mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Tiistaina mies väänsi TPS:n nelosketjussa Jonne Virtasen ja Elias Karvosen rinnalla. Kolmikko toi TPS:n peliin juuri sitä, mitä he parhaiten osaavat. Fyysisyyttä, hämmentämistä ja tiukkaa puolustamista. 

− Joo, kyllä meillä on aika selkeät sävelet miten pelataan. Kovaa mennään päästä toiseen ja yritetään paineistaa, pidetään oma pää puhtaana ja isketään vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle