TPS:n konkarivahdilla näytön paikka: ”Helpotus, että runkosarja on ohi ja tosipelit voivat alkaa”

LIIGA / Haastattelu
Teemu Lassila kantaa suurta vastuuta pudotuspelien alkaessa lauantaina.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Teemu Lassilalla on ollut takanaan vaihteleva kausi TPS:n maalinsuulla. Kokeneella kassarilla on todellinen näytön paikka pudotuspelien alkaessa.

Vuonna 2011 maailmanmestaruutta juhlinut Teemu Lassila aloitti kauden TPS:n selkeänä ykkösvahtina. Puolessavälissä kautta tuli kuitenkin pitkä pelikielto, kun mies huitoi Josh Grattonia kasvoihin. Alkukauden monessa joukkueessa lainalla ollut 21-vuotias Oskari Setänen sai näytön paikan, jonka mies käytti. Ykkösveskarin viitta siirtyi loppukaudesta kokonaan nuorelle Setäselle.

Setänen loukkaantui juuri ennen pudotuspelejä ja valtikka siirtyi sattumusten kautta takaisin Lassilalle. Kokenut maalivahti pelasi runkosarjan viimeisen ottelun Ässiä vastaan. Se oli Lassilalle ensimmäinen kokonainen ottelu yli kuukauteen. Pudotuspeleissä Lassilan on onnistuttava.

"Ihan pienistä emme hätkähdä."

− Elämme tässä hetkessä ja seuraava peli on se tärkein juttu. Menneitä tai tulevia on siinä mielessä turha ajatella. On tavallaan pieni helpotus, että runkosarja on ohi ja tosipelit alkavat. Pelkästään voitoilla on merkitystä tästä eteenpäin, Lassila kertoo.

Selvää on, että TPS tarvitsee hyvän maalivahdin, mikäli haluaa edetä keväällä pitkälle. Selvää on myös se, että Lassila on Palloseuran ykkösvaihtoehto maaliin, sillä nuorten MM-hopeamitalisti Aleksandar Georgijevista ei ole vielä vastuunkantajaksi pudotuspeleissä.

− Tilanne on mikä on, että pääsen aloittamaan pelit. Hienoa toki, että luottoa tulee nyt. En ole halunnut miettiä liikaa näitä asioita, Lassila sanoo.

Palloseuran otteet eivät vakuuttaneet runkosarjan viimeisillä kierroksilla: Nimenomaan peräpää vuoti. Neljässä viimeisessä ottelussa TPS päästi 20 maalia, ja tavoite suorasta pudotuspelipaikasta jäi haaveeksi. Lassilalta löytyy silti luottoa joukkueensa iskukykyyn, kun ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee Vaasan Sport.

− Me tiedämme, mitä meidän pelaamisemme voi parhaimmillaan olla. Jos pystymme siihen, ei meillä pitäisi olla ongelmia jatkoonpääsyn kannalta. Kyse on siitä, että saamme ladattua kaiken pöytään. Enää ei ole varaa kikkailla, Lassila puhuu painavasti.

Runkosarjassa TPS oli selkeästi vaasalaisia edellä voittaen kaikki neljä kohtaamista. Runkosarjan otteluille ei kuitenkaan pidä antaa liian suurta painoarvoa.

− Tiedämme melko hyvin miten Sport pelaa ja miten meidän tulisi heitä vastaan pelata. Toisaalta se ei auta meitä nyt yhtään, jos emme saa sitä työmäärää jäälle, millä voitot ovat tulleet.

Kokemus on usein keväällä valttikortti. Sitä TPS:n pukukopista löytyy yllin kyllin. Lassila uskoo, että Tomi Kallion, Éric Perrinin ja Henrik Tallinderin kaltaiset kokeneet yksilöt tuovat varmuutta tiukkoihin paikkoihin.

− Meillä on kopissa sellaisia jätkiä, jotka ovat olleet isoissa peleissä ja vaikeissa paikoissa. Ikäkeskiarvo on meillä hieman korkeampi ja uskon sen viimeistään nyt kääntyvän meidän eduksemme. Ihan pienistä emme hätkähdä.

» Lähetä palautetta toimitukselle