TPS:n Karvonen nauttii pelaamisesta Westparkin Datsjukin kanssa

LIIGA / Haastattelu
Elias Karvosta hymyilytti voitokkaan ottelun päätteeksi.
Kuva © Timo Savela
TPS kaatoi Kärpät torstai-iltana jännitysnäytelmässä. Yksi iloisimmista pelaajista ottelun jälkeen oli TPS-hyökkääjä Elias Karvonen, joka muisti asiaankuuluvasti kehaista myös Jonne Virtasen pehmeitä käsiä.

TPS:n ja Kärppien välinen neljäs puolivälieräottelu oli todella jännittävä. Kärpät johti peliä 1−0, mutta TPS nousi lopulta tasoihin ja ohi Niklas Frimanin sekä Éric Perrinin maaleilla.

Ottelun viimeisellä sekunnilla Teemu Lassila otti aivan uskomattoman räpylätorjunnan ja pelasti koko ottelun voiton turkulaisille. Näin ollen voitot ovat nyt ottelusarjassa kutkuttavasti 2−2.

TPS:n 21-vuotias hyökkääjä Elias Karvonen istui ottelun jälkeen pukukopissa hymy kasvoillaan. Ennen haastattelijaa Karvosen luo oli ehtinyt doping-tarkastaja, joka ojensi nuorelle TPS-laitahyökkääjälle joitakin papereita.

Karvonen kuitenkin kertoi ehtivänsä pian haastateltavaksi. Pakollinen proseduuri oli nopeasti suoritettu, ja voiton jälkeen helpottuneisuutta huokunut turkulainen saapui haastatteluun.

Ensimmäiset tuntemukset Lassilan elintärkeän torjunnan ja ottelun voittoon päättäneen summerin soimisen jälkeen olivat Karvosella euforiset. Joukkue ei ole kuitenkaan nuoren TPS-pelurin mukaan velkaa Lassilalle, vaikka asia Karvosta naurattikin.

− Hah, siitähän Teemulle maksetaan, että hän ottaa noita isoja koppeja meille! Emme nyt ehkä ihan velkaa ole, mutta ei olisi pitänyt päästää kaveria viimeisillä hetkillä tuollaiselle paikalle. Voiko muuta sanoa, että upea torjunta "Temeltä?" Aika siisti tapa voittaa, hekumoi mustavalkoisten hyökkääjä.

Kiekko Vilsulle ja sitten Taistolle

Karvonen sai ottelussa tililleen syöttöpisteen, kun hänet merkittiin toiseksi syöttäjäksi Frimanin tekemään 1−1-tasoitukseen. Mies antoi pelivälineen Ville-Vesa Vainiolalle, minkä jälkeen seurasi oikein tehtyjen ratkaisujen sarja ja kiekko löysi tiensä Kärppien maaliin.

− No joo, mutta omassa päädyssä vähän kyllä nukahdin ja siitä vastustaja sai hyvän paikan. Pääsimme kuitenkin iskemään vastaan, annoin kiekon "Vilsulle" [Vainiola] ja koitin mennä maalille. Sitten "Taisto" [Friman] sai sen jostain sudittua maaliin. En tiedä mistä meni, mutta hyvä kun meni.

Kärpät osoitti Palloseuraa vastaan taas luisteluvoimaa, ja TPS:n viisikko oli ajoittain hankaluuksissa nopeiden pikkupetojen kanssa. Karvonenkin tiedosti tämän.

− Täytyy pysyä tiiviinä, etteivät he pääse ihan parhaimpiin vauhteihin meitä vastaan. Kyllä kaveri luistella osaa, se on pakko myöntää! Mutta tänään olimme parempia.

Neljännesfinaalisarja on nyt voittojen suhteen tasan. Seuraavaksi joukkueet matkaavat taas Ouluun, jossa pelataan lauantaina taisteluparin viides kamppailu. Millä keinoin TPS lähtee hakemaan toista ryöstöä Raksilasta?

− Ehkä vieläkin tiiviimpänä kun pystyisimme pitämään, ja vähän rikkomaan tuota Kärppien peliä kuten tänään pystyimme, etteivät he pääse ihan omalle mukavuusalueelleen pelaamaan. Silloin peli voi päättyä miten vain.

Westparkin Datsjukin samettiset kädet

Karvosen kausi on ollut nousujohteinen. Hän on kehittynyt henkilökohtaisella tasolla pelaajana melko isoin harppauksin, ja valmennusjohto on palkinnut pirteät otteet kasvaneella peliajalla.

− Pikkuhiljaa ja koko ajan enemmän vastuuta on tullut. Sitä kautta on uskaltanut pelata enemmän omaa peliä ja sitä kautta tulee onnistumisiakin. Pitää koittaa parantaa joka peliin, ja varsinkin nämä pudotuspelit ovat nuorelle pojalle aika siistiä aikaa, myhäili Karvonen polte silmissään.

Myös kehittymisen varaa on, vaikka hyökkääjä on mennyt pelaajana pari askelta eteenpäin. Missä voisi olla parannettavaa?

− Ehdottomasti luistelussa, en ole ikinä ollut mikään raketti. Siinä voi aina kehittyä. Luistelua ja puolustuspelaamista pitää parantaa, ettei anna siinä yhtään tasoitusta.

Lopuksi oli vielä kysyttävä, kenen kanssa Karvonen nauttii eniten pelaamisesta. Ketjut ovat eläneet otteluidenkin sisällä paljon.

− Kaikkien kanssa on mukava pelata, mutta kyllä tuon Westparkin Datsjukin eli Virtasen Jonnen kanssa on mukava pelata. Hänellä on sellaiset taitokädet, että siinä laidassa minun on hyvä mennä, nauroi Karvonen tavallisesti Monsterimonni-lempinimeä kantaneelle kookkaalle keskushyökkääjälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle