TPS:n juhlallisuudet latasivat Ilveksen

LIIGA / Haastattelu
Matias Sointu viimeisteli voittomaalin
Kuva © Jarno Hietanen
Turun Palloseuran 90-vuotisjuhlallisuudet latasivat myös vierasjoukkue Ilveksen. Tamperelaiset tekivät ottelun avausmaalin, ja olivat kuskin paikalla läpi pelin.

- Vaikka olinkin täällä vierasjoukkueen pelaajana, niin kyllä siinä alussa tunnelataus kasvoi. Varsinkin siinä, kun tuli niitä historiajuttuja ja oli paljon yleisöä. Jos tuollaisesta ei syty, niin sitten ei syty mistään, tunnelmoi Ilveksen pisteykkönen Matias Sointu.

Ottelun alku viivästyi juhlallisuuksien myötä kymmenen minuuttia, mutta Soinnun keskittymistä ja otteluun valmistautumista tilanne ei häirinnyt.

- Mitä tahansa voi aina tapahtua. Pitää olla koko ajan valmis ja pitää keskittyminen olennaisessa. Ainoa vaara siinä oli, että lataus voisi mennä yli. Ja kun mieli on virkeä, niin jalatkin toimivat.

Tepsin kauden ennätysyleisölle (10555) juotettiin karvasta kalkkia, kun Ilves alkoi ratkaista ottelua toisessa erässä. Se niittasi kuuden sekunnin sisään kaksi maalia, joista varsinkin Soinnun viimeistelemä 1-4 oli osoitus tahdosta ja asenteesta.

- Päätin keskialoituksessa, että polkaistaan siitä läpi vaan, kun kiekko oli aloituksissa pomppinut sinne minun laidalleni. Siitä sitten vaan menin ja vedin, ja se pomppasi varmaan pakin jalan kautta sisään. Ei ollut mikään hääppöinen laukaus, mutta ei sen aina tarvitsekaan olla, 22-vuotias Sointu kertasi voittomaalin syntyä.

Turkulaisyleisön lemmikki Mikko Koivu toi kahdella maalillaan kotijoukkueen vielä voittotaisteluun mukaan. Ilves kuitenkin kesti kolmannen erän rajun paineen, ja poistui kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

- Hiukan liikaa annettiin kaverille tilaa. Pitäisi nöyremmin vaan pelata johtoasemassa ja voittaa noita siniviivoja. Mutta kyllähän siellä hyvät kaverit painoivat päälle, Koivu, (Lauri) Korpikoski ja kumppanit. Kyllä huomasi heidän olevan ammattimiehiä, Matias Sointu jakoi tunnustusta Tepsin NHL-vahvistuksille.

NHL-tähdistä itseluottamusta

NHL:n työsulkukauden myötä SM-liigaan rantautuneet tähdet motivoivat Sointua. Samassa kaukalossa viilettävistä huippuammattilaisista on hyvä imeä oppia, ja kehittyä pelaajana sitä kautta.

- Kyllä se antaa itseluottamusta, kun huomaa että heitä vastaan pystyy pelaamaan, ja pystytään voittamaankin. Hienon näköisiä temppujahan he pystyvät jäällä tekemään, kun luistelu on niin tasapainoista ja vahvaa. Sitä voimaa pitäisi itsekin saada lisää, että luistelu parantuisi sitä kautta, Sointu pohtii.

Tamperelaisorganisaation taustalla myllertää, kun pääomistaja Vincent Manngard on myymässä omistusosuuttaan. Sointu löytää sarjan tyveen jumittuneen perinteikkään seuran hallinnollisista vaikeuksista positiivisen näkökulman.

- No on siinä ainakin se, että media on keskittynyt niihin juttuihin, eikä meidän pelillisiin asioihin. Ei se meidän tekemiseen vaikuta niin kauan kun varusteet on kunnossa ja jengi kasassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle