TPS:n Forsströmille vihdoin kauden avausmaali - "Katsoin, että kaverin luistin oli oikeassa kulmassa"

LIIGA / Haastattelu
TPS:n peruspuolustaja Jani Forsströmille maalinteko ei ole jokapäiväistä herkkua. Puolustaja iski kauden avausmaalinsa välieräavauksessa Tapparan verkkoon.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Tappara iskivät yhteen ensimmäisessä välierässä Turussa keskiviikkona. Hallitseva mestari nousi kahden maalin tappioasemasta 3−2-vierasvoittoon. TPS:n peruspuolustaja Jani Forsström loi kuitenkin uskoa TPS:n jatkohaaveille ottelun jälkeen.

TPS:n ja Tapparan välisen välieräsarjan avausmaalin iski harvemmin maalitilastoihin merkitty pelaaja, kun TPS:n todellinen peruspuolustaja Jani Forsström iski kauden avausmaalinsa. Kiekko pomppi Tapparan puolustajan luistimesta ohi hölmistyneen Tappara-vahti Dominik Hrachovinan. Forsström kuittasi maalinsa viileästi.

— Katsoin siinä, että kaverin luistin oli oikeassa kulmassa ja laitoin sen kautta sisään, Forsström letkautti vahva pilke silmäkulmassaan.

— Vakavasti, niin olisihan maaleja saanut syntyä kauden aikana jo enemmänkin, mutta hyvä, että vihdoin upposi.

Itse ottelun Kiekkoreippaan kasvatti näki hyvin tasaisena pudotuspelivääntönä, jonka Tapparan ylivoima lopulta ratkaisi kolmella tehdyllä maalillaan. Forsström näkee kehityskohdan juuri TPS:n alivoimassa tulevia kamppailuita varten.

— Tasaista vääntöä ja molemmilla oli jatkoerässäkin vielä hyviä paikkoja. Alivoima sakkasi meillä pahasti, ja sitä meidän pitää kehittää huomattavasti. Katsotaan vähän nauhoja ja parannetaan sitä seuraavaan kamppailuun.

Uransa ensimmäisen Liigan välieräottelun pelannut 32-vuotias peruspuolustaja myönsi jännittäneensä ottelun alussa, mutta lopulta jännitys purkautui hyvänä energiana. Forsström pelasi keskiviikkona yhden kauden parhaista peleistään, eikä pelkästään tehdyn maalin vuoksi.

— Oma peli tuntui tänään erittäin hyvältä. Tappio tottakai harmittaa, eikä oma maalikaan paljon lohduta, Forsström totesi.

Forsström harmitteli, ettei joukkue onnistunut käyttämään riittävän tehokkaasti omia paikkojaan jatkoerässä. Puolustajan mukaan ottelun jälkeisessä palaverissa ei painettu päätä pensaaseen tappion vuoksi. 

— Jatkoerät nyt menee miten menee. Pomppu sinne, pomppu tänne ja nyt ei pomppinut meille. Tietenkin meillä oli omat paikkamme, mutta lopulta kaverin ylivoima oli meille liikaa. 

— Samalla kaavalla lähdemme perjantaina. Tiettyjä juttuja kun parannetaan, niin olemme vahvoilla. Erityisesti alivoima pitää saada kuntoon, Forsström uskoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle