Toni Koivisto: "Muuta keinoa ei ole"

LIIGA / Haastattelu
Koivisto viimeisteli tämän pudotuspelikevään kenties hienoimman osuman.
Kuva © Tomi Hänninen - chilipictures.fi
Lukon vimmattu taisteleminen alivoimalla päättyy ja joukkueet ovat täysilukuiset. Toni Koivisto vapautuu vaihtoaitiosta ja saa suorille jaloille kiekon. Vikkeläjalkainen laituri polkee kohti maalia, harhauttaa nätisti sekä vie kiekon kämmenelle ja nostaa kiekon jäässä makaavan Samu Perhosen ohi. Lukko johtaa 1-0.

Illan ehdottomaan tähdistöön kuulunut Lukko-hyökkääjä Toni Koivisto oli mielissään voitosta, mutta myös maali varmasti lämmitti mieltä. Osuma oli yksi kevään pudotuspelien hienoimmista ja se sai yleisön repeämään riemuun. Osumasta itsessään hän oli seuraavaa mieltä.

- Ei siinä hirveästi ehdi miettiä. Se tuli ihan selkärangasta. Se vaan tuli, myhäili Koivisto taiston tauottua.

Lukon esityksessä oli havaittavissa jo toipumisen merkkejä Ville Vahalahden poissaolosta huolimatta. Joukkueen elintärkeän kulmapalasen poissaolo näkyy edelleen varsinkin ylivoimapelissä, mutta muuten joukkue alkaa sopeutua Vahalahden poissaoloon.

- Tässä on paljon puhuttu Villen poissaolosta ja onhan se ihan selvää, että kun tuon tason pelaaja puuttuu rosterista, niin se ei ole helppo paikata. Ensimmäiset pelit ei pystytty joukkueena suorittamaan, mutta tässä pelissä pystyttiin paikkaamaan sitä poissaoloa joukkueena. Yhdessä se täytyy tehdä, muuta keinoa ei ole.

- Kyllä meillä tuolla on neljä kentällistä äijiä, joten ei se siitä missään nimessä jää kiinni.

Koiviston maali oli hieno, mutta se ei riittänyt voittoon. Kahdesti KalPa nousi tasoihin ja varsinkin toinen osuma oli karkea yksilötason virhe. Siitä huolimatta raumalaiset painoivat päälle ja lopulta tekivät voittomaalin.

- Onneksi pystyttiin kääntämään tämä voitoksi, vaikka lopussa itse meinattiin möhliä. Hienosti tultiin kuitenkin vielä ja otettiin voitto kotiin.

Lukko voitti taistelun, mutta sota jatkuu ylihuomenna Kuopion Niiralassa. Sinikeltaiset eivät siis kauaa jää maiskuttelemaan voittoaan.

- Huomenna mennään Kuopioon. Ja siitä lähdetään, että mennään lyömään sarja poikki.

Millä aseilla se laitetaan poikki?

- Se vaatii pirunmoista taistelua, asennetta ja joukkueena pelaamista. Missään nimessä se ei tule olemaan helppoa, mutta me pystymme kyllä siihen, Koivisto päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle