Tomi Sallinen: "Seuralla kova halu palata SHL:n huipulle"

SHL / Haastattelu
Tappara on kaatunut, Sallinen (keskellä) juhlii.
Kuva © Jarno Hietanen
Tomi Sallinen vaihtoi pienen Leksandin Ruotsin pääkaupunkiin. Djurgårdenissa on tehty paljon työtä, jotta myös tukholmalaiset saisivat alkavalla kaudella menestystä.

Espoossa syntynyt Tomi Sallinen aloittaa toisen kautensa Ruotsissa. Viime vuonna mies majaili keskiruotsalaisessa Leksandissa, mutta nyt maisema vaihtui pohjoismaiseen suurkaupunkiin Tukholmaan.

- Onhan tämä aika paljon isompi kaupunki kuin Helsinki, Leksandista puhumattakaan, mutta olen tykännyt kaupungista todella paljon. Tämä on oikein mukava paikka asua ja tekemistä riittää. Seura ja pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan, ja käytännön asiat, kuten matkustaminen, asunto ja auto, ovat hoituneet hyvin.

Sallinen itse teki Leksandissa 54 otteluun 36 pistettä, mutta siitä huolimatta kausi päättyi SHL:stä putoamiseen. Mikä meni vikaan?

- Itse asiassa aika montakin asiaa, mutta se on nyt taakse jäänyttä elämää ja sille ei enää voi mitään. Minulle jäi putoamista lukuun ottamatta kuitenkin hyvä maku Leksandista, se on oikein sydämellinen paikka ja siellä on mukavia ihmisiä, Sallinen muistelee.

ONHAN TÄMÄ AIKA PALJON ISOMPI KAUPUNKI KUIN HELSINKI.

SHL on tänä vuonna ennakkoon ajateltuna tasainen, ja lähes kaikkien joukkueiden kokoonpanot vaikuttavat kovilta. Myös perinteikäs Djurgården haluaa todella menestyä viime kauden jälkeen: tuolloin runkosarjasijoitus oli yhdeksäs, ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tuli Luulajalta kuokkaan suoraan kahdessa ottelussa.

Sallinen kertoo, että seura tahtoo kovasti parantaa tällä kaudella.

- Meillä on nuori ja aktiivinen joukkue höystettynä muutamalla hyvinkin meritoituneella pelaajalla. Seuralla on kova halu palata takaisin SHL:n huipulle, ja sitä varten on tehty paljon muutoksia niin organisaatiossa, joukkueessa kuin pelitavassakin.

Mihin ne muutokset sitten riittävät?

- Uskon, että asioiden mennessä suunnitelmien mukaisesti kuuden joukkoon runkosarjassa on realistiset mahdollisuudet. Pudotuspeleissä voi sitten tapahtua mitä vain.

26-vuotias Sallinen kertoo myös, ketä Djurgårdenista kannattaa erityisesti seurata.

- Ainakin numerolla 41 pelaava Patrick Thoresen, todella kovaa jälkeä Pietarissa tehnyt hyökkääjä. Hän tulee olemaan meidän avainpelaajamme ja johtohahmomme.
Toinen kova on numero 66, Marcus Sörensen, joka on nuori tulevaisuuden NHL-pelaaja kunhan vain saa lisää voimaa kroppaansa. Hän on erinomainen luistelija, Sallinen vinkkaa.

Djurgården kävi kauden kynnyksellä esittäytymässä myös Suomessa CHL-ottelussa Tapparan vieraana. Sallinen iski ottelun voittomaalin jatkoajalla. Tuntuuko suomalaisvastusten voittaminen erityiseltä?

- Ehkä siinä pieni ekstralataus oli, kun muutama hyvä tuttukin pelaa Tapparassa. Voittaminen tuntuu aina hyvältä!

» Lähetä palautetta toimitukselle