JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Tomi Sallinen kantoi ratkaisijan viittaa

LIIGA / Haastattelu
Blues oli ennen kaikkea koko joukkueena JYPiä parempi, mutta joukosta erottui muutama yksilökin ylitse muiden. Viidennessä välieräottelussa oli Tomi Sallisen vuoro tuikkia tähtenä. Hän oli mukana espoolaisten jokaisessa osumassa.

JYPin selkäranka katkesi viimeistään siihen, kun Blues kuittasi alivoimalla lukemiksi 1-3. Tomi Sallinen pääsi varkain läpiajoon, eivätkä hänen kätensä jäätyneet.

– Taisi olla Kärppiä vastaan, kun olin viimeksi läpiajossa. Silloin en tehnyt. Sain samana iltana viestin Törmäsen Antilta, että älä harhauttele vaan ammu. Nyt se tuli mieleen, joten päätin ampua, Sallinen kertasi osumaansa.

Nuorelle hyökkääjälle merkittiin ottelussa tehot 2+1. Aivan kaikkea kunniaa hän ei suostunut itselleen ottamaan.

– Korjataan nyt sen verran, että siellä meni maalintekijät vähän väärin. Yhden maalin vaan tein. Se ensimmäinen taisi mennä JYPin oman pelaajan mailasta sisään. Mutta totta kai olen tyytyväinen. Tämä oli hieno sarja ja on siistiä päästä finaaliin, maalintekijä tunnusti.


Sallinen on kuin taisteleva Blues pienoiskoossa.

Blues pääsee vetämään henkeä muutaman päivän ennen finaalipelien alkua. Se tekee varmasti hyvää, sillä pelitahti on ollut tiukka. Espoolaiset kuitenkin vakuuttivat, että he olisivat voineet vetää JYPiä vastaan väsymättä vielä useammankin ottelun.

– Varmasti on iloinen bussimatka tiedossa. Kyllä tässä nyt vähän saa juhlistaa tätä, mutta ei kuitenkaan liikaa. Matka on vielä kesken, Sallinen tuumasi.

– Me saimme tässä sarjassa hyydytettyä JYPin oman pelin tällä meidän kovalla liikkeellä. Viime vuonna taisi TPS tehdä niille saman. Luulen, että siinä oli se salaisuus, hän jatkoi.

Vaikka päävalmentaja Petri Matikainen ei vielä suostunut pohtimaan finaalivastustaja HIFK:ta, illan sankari esitti siitäkin muutaman ajatuksen.

– Jatketaan omaa vahvaa pelaamista, mitä olemme nyt pystyneet esittämään. Tietysti käydään lähempänä finaaleita vastustajaa läpi. Mietitään sitten, millä taktiikalla lähdetään heitä vastaan. Jos me tällaista kiekollista ja työteliästä peliä jatketaan, kyllä meillä on mahdollisuudet päätyyn asti, Blues-soturi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle