Tomi Kallio toivoo TPS:n kannattajia takaisin hallille

LIIGA / Haastattelu
Tomi Kallio on ollut kuluvalla kaudella yksi Liigan parhaista hyökkääjistä.
Kuva © Timo Savela
TPS teki Sportista hakkelusta keskiviikkona murskalukemin 8-1. Joukkueen kapteeni Tomi Kallio teki ottelun loppuhetkillä 35 sekunnissa kaksi maalia ja puhui Jatkoajalle voitto-ottelun päätteeksi.

TPS lähti otteluun erittäin hyvin ja vei peliä alusta alkaen. Numerot olivat ensimmäisen erän jälkeen 2−0, ja päätöseräänkin turkulaiset lähtivät kolmen maalin johtoasemasta. Lopulta peli repesi vielä enemmän, kun TPS innostui takomaan maaleja ottelun viimeisillä minuuteilla.

Mustavalkoisten hyökkääjä Tomi Kallio oli taas yksi joukkueensa voiton pääarkkitehdeista. Esimerkillisesti läpi kauden joukkojaan edestä johtanut TPS-kapteeni tiesi kertoa, että tappiollisesta Blues-ottelusta oli jäänyt paljon hampaankoloon, ja että Sport-otteluun joukkue valmistautui huolellisesti.

− Kyllä me olimme valmistautuneet ja puhuimme aika paljon siitä. Olimme pettyneitä viime pelin esitykseemme, ja sellaiseen habitukseen ja asenteeseen mikä meillä Espoossa oli. Tänä iltana näytimme, että jokainen meistä haluaa olla täällä ja pelata Tepsille.

Kotijoukkue TPS:n ylivoima oli häkellyttävän tehokkaalla pelipäällä. Erikoistilanneviisikko mäiski ottelussa peräti kuusi ylivoimamaalia, joista kolme osumaa syntyivät lähes välittömästi ylivoiman alettua.

− Saimme paljon vetoja ylivoimalla maalille ja se oli avainasia siinä. Meillä oli ajatus, että pitää saada paljon vetoja. Jani Forsström oli uutena miehenä ylivoimassa maskimiehenä ja teki hienoa työtä, kehui Kallio joukkuekaveriaan.

Kallio hyvässä vireessä

Ottelun jäähyjakauma muodostui pelin edetessä todella epätasaiseksi. TPS:lle tuomittiin koko pelissä vain yksi kahden minuutin rangaistus, kun Sportille niitä jaettiin kuusin kappalein. Lisäksi Teddy Da Costa sai 2+2 minuutin jäähyn, Ari Gröndahlia rangaistiin käytöskympillä ja Tero Koskiranta sai pelirangaistuksen. Yhteensä Sport sai jäähyjä 49 minuuttia.

− En nähnyt, että ne mitenkään helppoja jäähyjä olisivat olleet. Kun viisiminuuttinen tulee, se on mikä on. En nähnyt mitään erikoista tapahtuneen, totesi Kallio jäähyistä sen kummemmin ihmettelemättä.

Kallio teki ottelussa tehot 2+1. Kokenut hyökkääjä syötti Dave Spinan tekemän avausmaalin ja vastasi itse joukkueensa 5−1- ja 7−1-maaleista. Kallion maalien välissä oli aikaa vain 35 sekuntia, vaikka myös Oskari Siiki kerkesi Kallion maalien välillä maalintekoon. Kallion maalit olivat keskenään hyvin samanlaisia.

− Ensimmäisessä sain enemmän aikaa ja pääsin vetämään kunnon lämärin. Siinä olivat Forsström ja Spina tekemässä hyvää maskia, ja sain laukauksen lähtemään hyvin yläkulmaan.

− Toisessa maalissa oli vähän enemmän kiire, ja yritin ampua vain maalille ja katsoa, pomppaisiko se jostain sisään. No, se sattui menemään suoraan. Siitäkin kiitos Forsströmille, kun teki hyvää maskia.

Turkulaista kiekkokansaa lehtereille

Ottelussa oli melko vähän yleisöä ja hallissa oli todella väljää. Punaiset penkit loistivat tyhjyyttään, ja yleisömääräksi ilmoitettiin lopulta 3555 katsojaa. Hiirenhiljainen kotihalli ei kuitenkaan Kallion mukaan häirinnyt joukkueen pelaamista.

− Olemme ammattilaisia, niin kaikilla pelaajilla pitää olla omat keinot päästä pelitilaan mieleltään ja kropaltaan. Tietysti se on harmittavaa, että katsojamäärät ovat mitä ovat.

− Kannamme, jos suoraan saan sanoa, aiempien kausien p*skaa mukanamme ja varmaan aika moni katsoja on menettänyt hermonsa. Se on tietenkin meidän kannaltamme ikävää, koska meillä ei ole mitään tekemistä aikaisempien joukkueiden kanssa. Uusi valmennus ja uusia pelaajia yli puoli joukkuetta, niin on se harmillista, valitteli Kallio ja jatkoi aivan kuin vedotakseen turkulaisiin.

− Meillä on mielestäni aika mielenkiintoinen joukkue: paljon omia turkulaisia nuoria jätkiä, jotka pitäisivät kiinnostaa. Sitten on Petteri Nummelin, Henrik Tallinder ja minä, jotka olemme pelanneet joka puolella maailmaa ja olemme tuttuja pelaajia. Sitten on vielä erittäin hyvät ulkomaalaiset, niin mielestäni meillä on mielenkiintoinen tuote.

Pohtimaan yltynyt mies päätti puheenvuoronsa mietteliäänä.

− Jotain lääkettä siihen pitäisi keksiä, että tulisi enemmän ihmisiä hallille.

» Lähetä palautetta toimitukselle