BOS - BUF 0.00
CHI - SJS 2.00
WPG - TBL 2.00
VAN - EDM 5.00

Tomek Valtonen: "Joukkue tulee olemaan aktiivinen ja sitoutunut"

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Valtonen valmentaa ensi vuonna Vaasan Sportia.
Kuva © Timo Savela
Vaasan Sport julkaisi tänään päivällä Tomek Valtosen 2+1-vuotisen sopimuksen. Valtonen on vaasalaisten pääkäskijä ensi kaudesta lukien pelasi Sport Mestiksessä tai Liigassa. Tuoreen pestin julkaisun jälkeen vaasalaisten tuleva pääkäskijä on tyytyväinen.

− Ihan hyvät fiilikset on, sitä en kiellä. Tottakai focus on vielä Jokereissa, koska valmennan siellä tämän kauden, Tomek Valtonen kertoo Jatkojalle.

Tulevan kauden jälkeen vaasalaisten nykyinen päävalmentaja Pasi Räsänen siirtyy uusiin tehtäviin. Hänen tilalleen tuleva Jokereiden nykyinen apuvalmentaja Valtonen saa apuvalmentajakseen Sportissa tällä kaudellakin valmentavan Ari-Pekka Pajuluoman, joka jatkoi sopimustaan.

Aiemmin urallaan Valtonen on ollut päävalmentajan tehtävässä Jokereiden A-nuorissa sekä hetken myös nuorten maajoukkueen päävalmentajana Harri Rindellin väistyttyä. Jokereissa Valtonen on toiminut kuitenkin apuvalmentajana. Uusi pesti seuran edustusjoukkueen päävalmentajana on Valtoselle itselleen myös hieno uusi haaste.

"Kyllä joukkueeni tulee taistelemaan jokaisen tilanteen loppuun asti"

− Apuvalmentajan ja päävalmentajan tehtävien erohan on kauhean iso, sehän on kylmä fakta. Vastuuvalmentaja kuitenkin päättää asioista ja vetää ne isot linjat. Totta kai asioista keskustellaan, mutta päävalmentajana asioista päättää ja kantaa vastuun tuloksesta, tietää Valtonen.

Apuvalmentajan pesti on ollut kuitenkin hyvä askel eteenpäin.

− Olin A-nuorissa silloin päävalmentajana ja nyt olen nähnyt tämän apuvalmentajan paketinkin. Kyllähän ne erot ovat isoja, mutta olen valmis haasteeseen.

Valtonen haluaa joukkueestaan taistelevan kokonaisuuden. Ensi kaudella Vaasassa nähdää kiekkoa, jossa tilanteet pelataan varmasti loppuun saakka.

− Kyllä joukkueeni tulee taistelemaan jokaisen tilanteen loppuun asti. Yksi vastaan yksi-tilanteet ovat tärkeässä osassa pelaamista. Joukkue tulee olemaan aktiivinen ja sitoutunut ja laittaa itsensä likoon, kertoo Valtonen suunnitelmistaan ja jatkaa:

− Pelillisistä asioista on turha vielä alkaa puhumaan, sillä ne on aina suhteessa omaan joukkueeseen ja vastustajaan, että minkälaista kiekkoa me pelataan.

Vaikka tilanteet pelattaisiin loppuun asti, niin hitaita mutta kankeita nyrkkisankareita ei Valtonen joukkueeseensa huoli.

− En usko tuollaisiin pelaajiin ollenkaan. Uskon aktiiviseen ja liikkuvaan jääkiekkoon, jossa pelaajat pystyvät kiekolla pelaamaankin, päättää Valtonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle