Tolvanen: "Pääsin ensimmäistä kertaa ampumaan kunnolla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tolvanen iski komean maalin suoraan syötöstä.
Suomen toisen maalin tehnyt Eeli Tolvanen uskoo vahvasti siihen, että Nuorilla Leijonilla ei ole karsintapeleissä hätää. Mukavaa karsintapelien pelaaminen ei kuitenkaan hänellekään ole.

Suomi pelasi Sveitsiä vastaan aktiivista peliä, ja saikin 51 laukausta kohti maalia ottelun aikana. Nämä jakautuivat tasan kolmen erän kesken.

- Hyökkäyspeli toimi kyllä hyvin. Jos hyökkäysalueaikaa olisi laskettu, aika reilusti olisi se voitettu. Saimme pitkiä hyökkäyksiä, joten tästä on hyvä lähteä jatkoon, Eeli Tolvanen totesi.

Valmentajanvaihdoksella, jota Tolvanen ei halunnut kommentoida, ei suuremmin ollut hänen mielestään vaikutusta pelaamiseen, vaan muutos tapahtui jo Ruotsi-otteluun.

- En näe, että mitään olisi pelillisesti tähän peliin muuttunut. Enemmän asiat muuttuivat edelliseen peliin. Yritettiin karvata aktiivisesti tässäkin pelissä, Tolvanen kertoi.

- Ajatus oli, että heidän pakit eivät pääse mihinkään ja niinhän siinä kävi.

Tolvanen oli mukana molemmmissa Suomen tekemissä maaleissa, jotka syntyivät ottelun toisessa erässä.

- Saimme hyviä ylivoimahyökkäyksiä. Ensimmäisessä maalissa laitettiin paluukiekko sisään ja toinen syntyi ylivoimalla. Kerrankin pääsin käyttämään laukausta.

Karsintasarjaa Tolvanen tuumi mietteliäänä.

- Ei kukaan halua koskaan pelata karsintasarjassa, joten ei voi varmaan sanoa, että lähtisimme siihen puhtaalta pöydältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle