IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Toivanen Kerhon maalivahtitilanteesta: "Meillä on mahdollisuuksia reagoida"

LIIGA / Haastattelu
Emil Larmi on aloittanut kautensa väkevästi.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n maalivahtiosasto on kaventunut hetkeksi, kun Ukko-Pekka Luukkonen on sairastumisen vuoksi sivussa. Toimitusjohtaja Antti Toivasen mukaan seuralla on mahdollisuus reagoida tarvittaessa.

Keskiviikkona maalivahti Nathan Lawsonin sopimuksen purkaneen HPK:n maalivahtiresurssi kapeni entisestään perjantaina. Nuori Ukko-Pekka Luukkonen on sivussa keuhkokuumeen vuoksi ainakin neljä viikkoa.

Hyvin pelanneen ykkösvahdin Emil Larmin lisäksi HPK:lla on 20-vuotias norjalainen Fredrik Grønstrand.

− Meillä on mahdollisuuksia reagoida, jos tarve vaatii. Meillä on kuitenkin tällä hetkellä todella hyvä ykkösvahti, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo Jatkoajalle.

Toivasen mukaan HPK ei ole vielä hankkimassa uutta maalivahtia, mutta tarkkailee tilannetta. Sekä Luukkonen että Grønstrand voivat pelata A-nuorten SM-liigaa. Luukkonen pelasi ennen sairastumistaan HPK:n A-nuorten kaikki ottelut Roope Tolvasen ollessa kakkosvahtina.

Nyt Luukkonen on sivussa ja Grønstrand edustusjoukkueen mukana. Asettaako tämä A-nuorten joukkueen huonoon tilanteeseen?

− Meillä on A-nuorissa maalivahteja, jotka pystyvät kyllä pelaamaan, Toivanen vakuuttaa.

− Luukkosen kohdalla on kyse sairastumisesta, josta hän kyllä paranee. Olisi eri asia, jos hän olisi jokin vamma, josta toipumisesta ei olisi tietoa.

Viime kaudella HPK:n maalilla torjui kahdeksassa ottelussa Edmonton Oilersista lainalla ollut Eetu Laurikainen. Nyt hän on ajautunut jälleen tukalampaan tilanteeseen Pohjois-Amerikassa, sillä Oilers lähetti hänet niin sanotusti farmin farmiin ECHL:ään.

− Olemme tietoisia tilanteesta.

Oletteko olleet Laurikaiseen vielä yhteydessä?

− Olemme... tietoisia tilanteesta, Toivanen hymähtää.

» Lähetä palautetta toimitukselle