Toisessa jatkoerässä voiton ratkaissut Keränen: "Ajattelin, että kokeillaan nyt sitten kämmenellä"

LIIGA / Haastattelu
Keräsen tuuletuksia on nähty usein tällä kaudella.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Toiseen jatkoerään venynyt KalPan ja Pelicansin ensimmäinen puolivälieräottelu oli odotetun tasainen. Runkosarjassa uuden maaliennätyksensä tehtaillut Keränen pysäytti Niiralan montun pelikellon aikaan 92.22 ja KalPa otti ensimmäisen kiinnityksen kohti välieräpaikkaa.

Keränen venytti ratkaisuosumallaan maaliputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi. Maalitykillä oli pari läpiajoa jo ottelun varsinaisella peliajalla, mutta maali antoi odottaa vasta toiseen jatkoerään.

— Tosiaan paikkoja oli, ja paremmalla pompulla olisi voinut mennä jo aiemminkin sisään. Hienosti Juuso [Riikola] syötti omista, kun vastustaja karvasi ja päästin sitten [Matias] Myttysen kanssa hyökkäykseen. Ajattelin, että kokeillaan nyt sitten kämmenellä, kertasi Keränen ratkaisevaa osumaa.

Pelicans tuli otteluun aktiivisella otteella ja fyysisesti. Ottelun myötä myös kotijoukkue pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan. 

— Ihan hyvää kiekkoa oli. Itsestä tuntui, että oltiin vähän niskan päällä. Varsinkin tuossa, kun peli eteni. Luisteltiin ja pidettiin kiekkoa, niin Pelicans jäi siinä vähän jalkoihin. Kyllähän siinä meillä oli taisteluhenkeä matsissa, onneks saatiin vielä tuossa jatkoajalla tuo maali.

Ottelussa nähtiin myös raju taklaus, kun Pelicansin Taavi Vartiainen taklasi KalPan Niko Mikkolaa laidan lähettyvillä. Mikkola joutui poistumaan pukukoppiin tilanteen jälkeen. Keränen ei ollut taklauksesta hyvillään.

— Vähän oli kyllä kieltämättä törkeä taklaus vastustajalta ja osui päähän meidän tähtipakkia. Ihmettelen tuollaista, mutta jos se on heidän tapa pelata, niin ei voi mitään, kommentoi Keränen Vartiaisen taklausta.

Tällaisten pitkien otteluiden myötä palautuminen nousee erittäin tärkeään rooliin. Keräsen mukaan kilpipaidoilla olisi ollut bensaa tankissa vielä pidempäänkin kamppailuun.

— Totta kai lihashuolto on nyt tärkeässä roolissa. Oltaisiin tosin jaksettu vielä pidempäänkin pelata. Tästä nyt vähän lenkille, ruokaa täytyisi syödä ja nestettä tankata. Huomisen kautta tästä sitten kohti perjantain matsia, summasi Keränen.

» Lähetä palautetta toimitukselle