Toisen epäonni on toisen onni − Darcy Kuemper: "Tämä oli tilaisuus ottaa ykkösvahdin paikka"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuemper menetti kypäränsä, kun Leijonat rymisteli maalille.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Kanada hävisi Leijonille murskaavin luvuin. Vaahteralehtipaitojen kompastuskiveksi nousivat lopulta maalivahtipeli ja heikko viimeistely. Avauserässä tolppien väliin vaihdettu Darcy Kuemper kävi läpi Leijonien kannalta maukkaita hetkiä.

Darcy Kuemper pääsi Kanadan tolppien väliin avauserässä, kun tilanne oli Suomelle 3−1. Virkaveli Curtis McElhinney oli esiintynyt todella epävarmasti. Kuemper harmitteli kollegansa tilannetta, mutta oli tyytyväinen tapaan, jolla tuli peliin sisään.

− Tämä oli tilaisuus ottaa ykkösvahdin paikka, siinä missä kaikki muutkin pelit, joissa pääsee tositoimiin, toistaiseksi vähälle vastuulle jäänyt maalivahti pohti.

Suomi voitti lopulta murskaavasti 5−1, eli Kuemperkin joutui nöyrtymään kahdesti. Pohjoisamerikkalaiseen tapaan kokenut maalivahti ei jäänyt tuleen makaamaan.

− Emme ole tyytyväisiä tulokseen. Meidän on katsottava, mitä voimme tehdä paremmin. Valmentajat varmasti kertovat sen meille videolta.

Leijonat eivät maalivahdin mukaan yllättäneet vaahteralehtipaitoja, mutta olivat huomattavasti tehokkaampia maalipaikoissa.

− Suomi pelasi hyvin ottelusuunnitelmansa mukaisesti ja tekivät kovaa töitä. Monet heistä pelaavat Pohjois-Amerikassa, joten he ovat tuttuja meille. Heidän joukkueessaan on paljon taitoa, Kuemper tiesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle