Toimitusjohtaja tyytyväinen alkukauteen

LIIGA / Haastattelu
Kärppien toimitusjohtaja Juha Junnolla on aihetta tyytyväisyyteen. Kauden ensimmäinen pitempi etappi on kahta ottelua vaille valmis ja joukkue nousi hienolla taisteluvoitollaan Helsingin Jokereista sarjan piikkipaikalle.

Viralliseksi tavoitteeksi joukkue on asettanut olla maajoukkuetauolla lähdettäessä neljän parhaan joukossa. Kuuden peräkkäisen tappiottoman ottelun jälkeen näyttää siltä, että tavoite täyttyy. Vaikka pelissä on vielä parantamisen varaa on Junno tähänastiseen tyytyväinen.

- Kyllä kausi on tähän mennessä ollut erittäin hyvä. Liiga on ollut todella tasainen ja olemme nähneet monia hyviä otteluita.

- Joukkue on harjoitellut kesästä asti todella hyvin, mikä näkyi jo ennen kautta pelatuissa harjoitusotteluissa. Sarjassa erot ovat todella pieniä, mutta me olemme hävinneet yhteensä harjoituspelit mukaan lukien kolme kamppailua, Junno kehaisee.

Vielä sijaa parannukselle

Kärppien peli ei ole ollut vielä parhaimmillaan. Joukkueessa on valtava määrä potentiaalia, joka vasta viimeisissä otteluissa on tullut paremmin esille. Alkukaudella joukkue etsi vielä itseään. Vastuunkantajien joukko oli melko kapea ja joukkue nojasi vahvasti sarjan parhaaseen maalivahtiin Niklas Bäckströmin torjuntoihin.

- Meillä on selvästi tulossa pelaajia, jotka olivat alussa hieman vaisuja. Smyth ja Saarenheimo nyt esimerkiksi, jotka pelasivat tänäänkin vahvan pelin.

- Ylivoimapeli on sellainen osa-alue, johon pitää saada parannusta aikaan. Se on ollut hiukan vaisua, Junno kommentoi.

Pelissä on ollut paljon hyvääkin. Joukkue on päästänyt kiitettävän vähän maaleja ja se on oppinut kääntämään tasaiset ottelut voitoiksi. Kärpät on pelannut peräti kahdeksan jatkoaikaa, joista taskussa on neljä voittoa eikä yhtään tappiota.

- Maalivahtipeli, puolustus sekä 5-5-peli on ollut erittäin hyvää. Nuoret pelaajamme ovat ottaneet todella suuria harppauksia ja kasvaneet luottopelaajiksi.

Ne paljon puhutut ulkomaalaiset

Kärppien suurin kritiikki on kohdistunut ulkomaalaishankintoihin. Vanha tuttu Brett Lievers ja Martin Stepanek ovat olleet joukkueen kantavia voimia, mutta laitahyökkääjät Jason Dawe ja Brad Smyth ovat olleet pahasti hakoteillä. Junno myöntää, että pelaajien kanssa joudutaan olemaan erittäin kärsivällisiä.

- Valmennusryhmä on tehnyt heidän kanssaan kovasti töitä. Heidän kesäharjoittelunsa on kanadalaiseen tapaan ollut hiukan puutteellista, joten molemmilla on mennyt aikaa kuntoon pääsemiseen. Dawea haittasi vielä kovasti elokuussa tullut polvivamma.

- Smyth on parantanut todella paljon. Molempien kanssa pitää olla kärsivällisiä. Vastuuta tulee jatkossa lisää ja nythän Dawe on siirretty sentteriksi, Junno kertoo.

Kärpät on tunnetusti yksi sarjan yleisömagneeteista. Raksilan hallin remontti luo joukkueelle entistä paremmat puitteet yleisön palvelemiseen. Kun otteet kentällä tyydyttävät, pysyy kansa katsomossa.

- Yleisömääriin olen tyytyväinen. Alkukaudella lämmin syksy hieman haittasi, mikä pienensi hiukan yleisömääriä. Joillakin paikkakunnilla tuo näkyi selvästikin. Talven tulo tuo taas kansaa katsomoon, Junno ennustaa.

- Halliremontti valmistuu lopullisesti ensi syksynä ja uskon, että tuolloin meillä on hienot puitteet hyvän viihteen tuottamiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle