Toimittajat uskovat Ruotsin voittoon – "Ruotsi on tänä vuonna parempi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsi on Suomi-pelissä ennakkosuosikki.

Ruotsi on ollut turnauksessa vakuuttava: se on ottanut täydet pisteet otteluistaan tähän asti. Suomen pistesaldo ei ole vielä karttunut, mutta Suomi tarvitsee kipeästi pisteitä, jotta se pääsisi jatkoon.

Vakuuttavan aloituksensa takia Ruotsi on ulkomaalaisten toimittajien keskuudessa ennakkosuosikki.

− Pelistä tulee todennäköisesti tasainen. Kumpikaan ei saa voittoa ilmaiseksi. Mutta Suomen kaksi tappiota ovat heille liikaa, joten Ruotsi voittaa ja varmistaa lohkon ykköspaikan, Expressenin toimittaja Henrik Sjöberg uskoo.

− Uskon, että Ruotsi voittaa. Suomella ja Ruotsilla on aina suurta kilpailua paremmuudesta. Mielestäni kuitenkin Ruotsi on tänä vuonna parempi kuin Suomi. Ruotsi haluaa tätä voittoa, koska Suomi ei ole pelannut hyvin, sveitsiläistoimittaja Pascal Zingg sanoo.

Tällä hetkellä A-lohkon perää pitävät Suomi ja Sveitsi. Alppimaalla on kaksi pistettä, jotka se ryösti Tšekiltä. Molemmilla joukkueilla on kaksi peliä jäljellä. Zingg povaa, että Sveitsi ei luovu helposti viimeisestä jatkopaikasta.

− Sveitsin täytyy voittaa joko Tanska tai Suomi. Uskon, että Suomella ja Sveitsillä tulee kova taistelu jatkopaikasta.

Kiinnostavimmat nimet kakkosketjussa

Suomi on tähän asti kyntänyt hyökkäyspäässä. Nuoret Leijonat ovat tehneet kahdessa pelaamassaan pelissä vain kolme maalia, joista ovat vastanneet Joona Luoto, Kasper Björkqvist ja Urho Vaakanainen. Ennakkoon kovimmat suomalaisnimet eivät ole juuri väläytelleet taitojaan.

Viime vuonna PuLa-Aho oli kisojen seuratuin ketju. Keihin katseet pitäisi tällä kertaa kohdistaa?

− Minusta on hauskaa nähdä Tolvasen peliä, koska en ole nähnyt häntä ennen. Toinen kärkinimi minulle on Vesalainen, koska olen nähnyt hänen pelejään Ruotsissa ja hän on pelannut hyvin, Sjöberg kertoo.

− Pidin viime vuoden joukkueessa Laineesta ja Puljujärvestä. Tämän vuoden joukkueesta en osaa nimetä yhtä pelaajaa ylitse muiden, Zingg sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle