Timo Niemi luottavaisena uuteen tilaisuuteen

LIIGA / Haastattelu
Niemi on varma seuransa mahdollisuuksista.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sportiin toiseksi maalivahdiksi keväällä saapunut Timo Niemi aikoo pelata tulevalla kaudella mahdollisimman monta ottelua ja vakiinnuttaa paikkansa Liiga-veskarina. Useiden Mestis-joukkueiden jälkeen Niemi on enemmän valmiina kuin koskaan tähän tilaisuuteen.

Ennen siirtymistään Sportiin Timo Niemi pelasi hetken aikaa Hermeksen paidassa Suomi-sarjaa, josta siirtyi loppukaudeksi Kajaanin Hokkiin. 

− Loka-marraskuun vaihteessa tein sopimuksen Hokkiin. Ensimmäisen pari kuukautta sain pelata kaikki ottelut, mutta sitten tammikuussa loukkaannuin ja olin takaisin jäällä viikko ennen pudotuspelejä. Se kausi meni sitten pipariksi, kun ei ollut aivan täydessä kunnossa, Niemi harmittelee.

Toissakaudella Niemellä oli vaikeampaa löytää vakituista seuraa, kun matka jatkui Hämeenlinnasta neljän eri Mestis-seuran kautta Jokereihin, joissa käteen jäi hyvääkin.

− On se tietysti raskasta, kun joutuu reissaamaan paljon. Vaikeaa, kun soitetaan päivän varoitusajalla seuraava matkakohde ja seura. Lopulta Jokereissa sain keskittyä olennaiseen, mutta kokonaisuudessa eihän se kausi mitään herkkua ollut.

Niemen uran toistaiseksi kohokohdaksi nousi Jokereiden ja HIFK:n välinen talviklassikko vuonna 2014.

− Kokemus oli unohtumaton. Harvoin tulee tällaisia tilaisuuksia. Muistan varmaan aina sen ottelun, hymyilee Niemi.

Vaasa avasi oven

Kevään loppuvaiheilla Niemen seuraava osoite oli jo kirjattu ylös.

− Täällä on eteenpäin pyrkivä seura, ja näin täällä hyvän sauman päästä uralla eteenpäin. Kun Sport tuli vaihtoehtona esille, se tuntui oikealta. Yleensä sen varassa mennään.

Kesän aikana seura on näyttänyt etenevän toimissaan, ja Niemen mukaan oleelliseen on keskitytty.

− Joukkueena otteemme paranevat koko ajan. Sovitut asiat ovat näkeneet pelaamisessamme ja joka ottelu näyttää paremmalta, TUS-kasvatti toteaa ja analysoi omiaan.

− Hyvä nippu koottu. Sekoitusta nuoruutta ja kokemusta riittää. Todella potentiaalinen ryhmä on kasassa, ja valmennuksesta ei ole mitään negatiivista sanottavaa. He pyrkivät auttamaan pelaajia eteenpäin, ja samalla vaatimustaso on kaiken a ja o.

Kauden odotukset ja tavoitteet ovat selkeät.

− Joukkue haluaa päästä mahdollisimman pitkälle, niin kuin kaikki muutkin. Oma tavoitteeni on, että pelaamme voitosta loppuun asti joka matsissa. Mahdollisimman paljon otteluita pitää saada ja ansaita se peliaika omilla näytöilläni. Sitä varten tässä tehdään töitä joka päivä. Pudotuspelit ovat lajin suola. Kevään ottelut ovat ihan eri maailma, Niemi kertoo.

Myös tulevien kausien aatokset ovat olennaisessa, mutta haastavassa muodossa.

− Ykkösveskariksi Liigassa olen pyrkimässä. Pitää olla kovia tavoitteita, että pääsee urallaan eteenpäin, ja se motivoi sinua. Pitää asettaa itselleen se haastava rima. Lähin tavoite on Liiga-seuran ykkösveskarin paikka, päättää Niemi.

» Lähetä palautetta toimitukselle