JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Timo Kuuluvainen tyytyväinen koeaikaansa

MESTIS / Haastattelu
Moni Jukureita seuraava kenties ihmetteli, kun sarvipäiden kokoonpanoon ilmestyi TuToa vastaan uusi mies. Numerolla 16 tositoimiin luistellut Timo Kuuluvainen saapui Ruotsin ja Tampereen kautta koeajalle Mikkeliin ja vakuutti kolmessa pelaamassaan ottelussa.

- Tulin tänne agenttini kautta. Kuulin, että Reksa on täällä valmentajana ja tiesin muiden pelaajien kehittyneen täällä ja kiinnostuin, kertoo isokokoinen laitahyökkääjä tiestään Jukureiden peliasuun.

Kuuluvaisen kausi on ollut värikäs. Pelit Tampereen nousijajoukkue KOO-VEEn paidassa loppuivat, kun mies matkusti Elitserien-joukkue Moran riveihin koeajalle.

- Tykkäsin paljon Ruotsista. Siellä oli mukava porukka, kaikki ottivat avosylin vastaan ja homma toimi. Nyt en ole tietoinen, onko sieltä tulossa sitten mitään vai ei. Hyvä reissu kaikin puolin, Kuuluvainen miettii.

Ruotsista tie vei jälleen Savoon ja tällä kertaa päämajakaupunki Mikkeliin. Pelit Jukureissa alkoivat TuToa vastaan, mutta vastuu ensimmäisessä ottelussa jäi vielä vähäiseksi. K-Vantaa- ja Salamat-otteluissa Kuuluvainen pelasi ykkösketjussa kokeneiden Lasse Kanervan ja Petri Lehtosen kanssa. Vantaalla tilastoihin merkittiin yksi syöttöpiste ja perjantai-iltana syntyi myös ensimmäinen osuma.

- Loppua kohti parani. Alkuun olin vähän hukassa, kun en ollut vajaaseen viikkoon jäällä. Unohdin vielä luistimet Moraan ja kaikenlaista tuli vastaan, mutta parempaan suuntaan mentiin. Paikkoja maalintekoon oli aikaisemminkin, joten oli hyvä saada sekin tehtyä, tuumii KalPa-kasvatti.

Kuuluvainen ei ykkösketjussakaan kohonnut suoranaiseksi tehomieheksi, vaikka kolmeen otteluun pisteet 1+2 ovatkin hyvät. Vahvan vääntäjän merkitys näkyi myös siinä, että raamikas pelaaja pystyi tekemään tilaa kanssapelaajilleen.

- Fyysisyyttä on painotettu, mutta sitä ei ole vielä tullut tarpeeksi kun on keskitytty ajoituksiin. Pitäisi pystyä taklaamaan enemmän, sillä sitä toivotaan. Kaikki muu tulee sitten siinä sivussa, pohtii ”Tike”.

- Hän on tuonut hyvin erilaisuutta kentälle ja enemmän tilaa ketjun kahdelle muulle hyökkääjälle, toteaa Reijo Ruotsalainen.

Jukureiden hyökkäyspäässä riittää materiaalia, mutta profiililtaan pienikokoisessa ja taitopeliin satsaavassa pelaajistossa voisi olla jatkossakin tarvetta Kuuluvaisen kaltaiselle laiturille. Myös valmennusjohto oli kolmeen otteluun tyytyväinen:

- Kaksi hyvää peliä peräkkäin. Katsotaan nyt, mitä tässä tehdään. Olemme tyytyväisiä hänen panokseensa ja mielellään hänet täällä pitäisimmekin, kiitteli valmentaja Reijo Ruotsalainen Kuuluvaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle