ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Tillaselle pudotuspelien neljäs nollapeli

MESTIS / Haastattelu
Jukurit otti keskiviikkona ensimmäisen kiinnityksen Mestiksen mestaruuteen. Mikkeliläisvahti Kai Tillanen ei joutunut tälläkään kertaa pahaan tulitukseen, mutta mies on pitänyt maalinsa puhtaana yhtäjaksoisesti jo liki 190 minuuttia.

Vaasan Sport ei löytänyt keinoja Jukurien maalivahti Kai Tillasen ohittamiseen. Kotkapaidoille tuotti vaikeuksia ennen kaikkea maalipaikoille pääseminen, joten kyseessä ei ollut 20 laukauksen eteen venyneen Tillasen uran vaikein iltapuhde. Maalein 4-0 päättynyt kamppailu eteni hyvin pitkälti Jukurien hallinnassa alusta loppuun.

– Mielestäni saatiin ihan hyvä lähtö tähän peliin. Toisessa erässä tehtiin vähän sellaisia omia tyhmiä virheitä, joista kaveri sai paikat. Kolmannessa sitten kuitenkin parannettiin ja pelattiin aika voittavaa, hyvää ja jämäkkää peliä, tiivisti Tillanen ottelun kulun.

Jukureista nousi esille kirkkaimpina tähtinä jälleen joukkueen tehokas kakkoskenttä. Vitjan muodostavat Sami Lähteenmäki, Markku Flinck ja Tomas Jasko iskivät jokainen maalin mieheen. Neljännen osuman toimitti puolestaan Juha Koivisto.

– Mielestäni kaikki pelasivat tänään hyvän pelin. Toki maalintekijät aina muistetaan, mutta myös ne haalarimiehet pitää muistaa.

Tillasen vireystilaa testattiin toden teolla ottelun toisessa erässä, jolloin Sportin Mika Halava pääsi yrittämään rangaistuslaukausta.

– En tiedä, torjuinko mä edes sitä. Osuin siihen kiekkoon tai sitten se meni just ohi.


Tillanen on ollut kirjaimellisesti muurina maalillaan.
Anette Naroma - http://anskun.net

Kyseessä oli joukkueensa ykköstorjujaksi kevään lähestyessä nousseelle Tillaselle pudotuspelien neljäs nollapeli. Mies on torjunut kuudessa ottelussa, joissa päästettyjä maaleja on kertynyt vain kolme.

– Ihan sama mitä numerot ovat, riittää että voitetaan, tyytyy Tillanen toteamaan.

Mies on torjunut tällä hetkellä takaiskuitta 187 minuuttia ja 59 sekuntia. Viimeksi Tillasen onnistui yllättämään välieräsarjan avausottelussa D Teamin Valtteri Hotakainen.

– Ne on ennemmin sellaisia juttuja, jotka kiinnostavat mediaa, mutta ei niinkään henkilökohtaisesti.

Maalivahti saa kiittää maalinsa puhtaana pitämisestä ennen kaikkea joukkueensa puolustuspelaamista. Jukurit piti Sport-hyökkääjät muutamaa tilannetta lukuun ottamatta poissa maalinedustalta, vaikkei sinne ollut edes kovin paljon menijöitä.

– Me puolustettiin tosi hyvin. Tämä meidän voittava pelitapa helpottaa todella paljon maalivahdin tekemistä.

Tillanen pelasi jukuripaidassa edellisen kerran vuonna 2006, jolloin finaaleissa oli vastassa niin ikään Sport. Tuolloin mikkeliläislähtöinen maalivahti sai availla luukkua, mutta nyt vastuuta on riittänyt.

– Se oli hienoa silloinkin, mutta nyt vielä vähän hienompaa kun pääsee pelaamaan. Eihän tämän parempaa paikkaa voi olla kuin kotikaupunki ja tällainen peli.

Mestiksen finaalisarja jatkuu perjantaina Vaasassa. Maalivahti ei usko, että Jukurit pääsisi vieraskaukalosta yhtä helpolla.

– Tulee äärimmäisen tiukka peli. Helpolla sieltä ei voittoa tule, mutta sitä lähdetään hakemaan. Pystytään parantamaan, sillä tämä ei ollut meiltä vielä paras päivä.

Vaasassa Tillasta odottaa äänekäs ja intohimoinen kotiyleisö, joka ei varmasti päästä ketään jukuripelaajaa helpolla.

– Kyllä ne hiillostaa, mutta ne hiillostaa siellä kaikkia muitakin yhtälailla. Mielestäni se on yksi hienoimpia paikkoja pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle