ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Tikkinen debytoi vahvasti

LIIGA / Haastattelu
Niklas Tikkinen puolusti onnistuneesti ensimmäisessä liigapelissään.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Bluesin puolustuksessa nähtiin Kisapuistossa uusi mies. 18-vuotias Niklas Tikkinen pääsi pelaamaan ensimmäisen liigaottelunsa.

Oman erityisen luonteensa Tikkiselle toi se, että hänen isänsä Timo omistaa SaiPasta reilut viisi prosenttia. Timo Tikkinen toimi myös SaiPan toimitusjohtajana vuosina 2004–05. Pelaajaurallaan hän pelasi kaksi liigaottelua.

 Onhan tässä mielenkiintoa molemmin puolin. Omalla uralla ensimmäinen niistä kahdesta pelistä oli myös tässä hallissa. Peli se on pelien joukossa, mutta ensimmäinen peli pelataan vain kerran, isä-Timo totesi toisella erätauolla.

 Vähän erityistä siinä oli, mutta joka tapauksessa oli hienoa päästä pelaamaan, Niklas Tikkinen totesi.

Tikkinen sai tiedon pelaamisestaan pelipäivän aamuna. Hän oli joukkueen mukana Tampereella, josta joukkue matkusti läpi yön Lappeenrantaan, jossa joukkue kävi aamujäällä.

–  Aamujäälle mentäessä sain kuulla pelaavani.

Tikkinen pelasi ottelussa Jani Hakanpään pakkiparina. Hakanpää ei ollut Tikkiselle outo pakkipari, sillä viime kaudella he pelasivat jokusen ottelun parina Bluesin A-junioreissa.

Liigadebyytti toi Tikkiselle kaksi syöttöpistettä. Ensimmäinen, Juuso Ikosen maaliin johtanut syöttöpiste korjattiin hänelle myöhemmin, mutta Teemu Ramstedtin maaliin syöttöpiste kirjattiin heti.

– Toimitin vain kiekkoa maalille, ja kaverit laittoivat hyvin paluukiekkoja sisään.

Tikkinen sai vastuuta myös ylivoimapelissä, jossa hän ja Hakanpää pelasivat Miro Aaltosen johtaman ketjun kanssa.

– Omat vahvuuteni ovat nimenomaan ylivoimalla. Puolustuspelissä on vielä parannettavaa, Tikkinen arvioi itseään pelaajana.

Liigadebyytti oli Tikkiselle lähellä jo viime keväänä, kun hänet ehdittiin merkitä kokoonpanoon 2. välieräotteluun. Ari Vallinin pelaaminen oli tuolloin epävarmaa, mutta hän oli kuin olikin lopulta pelikuntoinen.

 Silloin jännitti vähemmän kuin nyt. Tässä olen nyt harjoitellut koko kesän joukkueen mukana ja ehtinyt jo odottaa ensimmäistä peliä.

Ensi viikolla Blues pelaa neljä ottelua, joista kolme kotona. Se on myös Tikkisen mieleen.

– Tavoite on pysyä kokoonpanossa. Kotiyleisön edessä on aina hieno pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle