Tikkanen ei lannistu TPS:n haasteista: "Usko on luja"

LIIGA / Haastattelu
Tikkanen oli ymmärrettävästi pettynyt.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Pitkään näytti siltä, että TPS hakee tärkeän voiton Jyväskylästä, mutta toisin kävi. Harri Tikkasen mukaan kaava on edellisissä otteluissa ollut liian tuttu.

TPS sai illan ottelulle unelma-alun, kun johto päätyi turkulaisten haltuun jo parin minuutin pelin jälkeen. Joukkueen pitkä sinnikäs taistelu ei lopulta kantanut kuin yhteen pisteeseen. JYP nousi viimeisillä minuuteilla tasoihin ja lopulta ohi jatkoajalla.

− Ei paljoa jää kerrottavaa, kun käteen jäi vain yksi piste, Harri Tikkanen harmitteli.

− Vaikea sanoa mitä päätöserässä tapahtui. Selvää, että tappiolla oleva joukkue laittaa kaiken likoon, ja me teimme kaikkemme.

Tikkanen itse oli melko näkyvässä roolissa illan ottelussa, eikä välttämättä kaikista valoisimmalla tavalla. Puolustajalla siunaantui muun muassa toisessä erässä loistava maalipaikka, josta maalinteko ei onnistunut.

Päätöserässä turkulaisten puolustaessa johtoaan Tikkanen sai hieman kyseenalaisen jäähyn kiekon sulkemisesta, jonka aikana peli tasottui. Muun muassa Eric Perrin ja Tomi Kallio olivat tilanteesta vahvasti eri mieltä.

− Lopussa jäähy ja maali. Laukauskaan ei tahtonut nousta, puolustaja manasi.

Samalla katkesi TPS:n kuuden ottelun mittainen voittoputki, sillä joukkue oli edellisen kerran hävinnyt Hippoksella lokakuussa 2014.

Tikkaselle tilasto ei juuri aiheuttanut aatteita.

− Vaikea sanoa tuohon mitään. Täällä on aina hyvä tunnelma, joten latauksen täytyy olla hyvä. Kai se ainakin on onnistunut.

Takaiskut vahvistavat

Ainakin tämän viikon otteluista sekä Pelicansia että JYPiä vastaan on kaivettavissa turkulaisten silmin ikävä kaava. Molemmissa otteluissa joukkue on johtanut otteluita, mutta lopussa käteen on jäänyt vain yksi piste.

− Sama tulos kuin viimeksi. Hyvää ilmettä ja taistelua kuitenkin oli, Tikkanen summasi.

TPS majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kaksi. Matka johtavaan Tapparaan on liian suuri, mutta alaspäin turkulaiset saattavat tipahtaa vielä parikin sijaa.

Tämä korostaa sitä, että tämän viikon pisteet olisivat olleet entistä tärkeämpiä. Varsinkin, kun illan tappion tuloksena neljännen sijan JYP on kuuden pisteen päässä. Vaikka otteluita on jäljellä enää kuusi, ero on kirittävissä.

Viime aikojen haasteet eivät kuitenkaan ole Tikkasen mukaan horjuttaneet joukkuetta.

− Usko ja luottamus on vahva tässä joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle