Tiki vertasi nuorten MM-kisoja omiin aikoihinsa: "Meillä oli enemmän taitoa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Esa Tikkanen toivoi Suomelle voittoa Slovakia-ottelusta.

Itsekin pelaajaurallaan paljon MM-kisoissa pelannut Esa Tikkanen arvioi, että ensimmäinen erä oli Suomelta kankeaa peliä Slovakiaa vastaan.

− Yritämme liian hienoja maaleja. Suomelta puuttuu suoraviivaisuutta.

Tikkanen sanoi seuraavansa nuorten MM-kisoja joka vuosi. Suomen avauspelin Kanadaa vastaan Tikkanen katsoi televisiosta. Tikkasella oli selkeä näkemys siitä, miksi Suomi hävisi avausottelunsa.

− Siinä oli liian paljon jännitystä ja liian paljon kunnioitusta Kanadaa kohtaan.

Tikkanen kuitenkin uskoi, että Suomi voi mennä pitkälle, kunhan joukkue keskittyy omaan peliinsä, eikä ajattele sitä, mitä muut tekevät.

− Nämä ovat vielä nuoret kisat. Tässä on vielä Yhdysvaltoja vastaan peli.

Nuorten kisoissa yksi parhaista asioista on nähdä lupaavia nuoria pelaajia. Osasta heistä voi tulla tähtiä nopeastikin.

− Nämä nuoret myös menevät kovempaa. Meillä oli enemmän taitoa.

Suomen pelaajista Tikkanen nousi esille puolustaja Olli Juolevin ja hyökkääjä Eeli Tolvasen.

− Tällä hetkellä on vaikea sanoa, keistä tulee tähtiä. Juolevi antoi hienon syötön toiseen maaliin. Tolvanen on pelannut mahtavan kauden KHL:ssä. On vaikea sanoa, tuleeko heistä mitään, mutta odotukset ovat hyvät.

Tikkanen on itse pelannut kolmet nuorten MM-kisat urallaan. Parhaaksi saavutukseksi nuorten maajoukkueesta jäi MM-hopea kaudelta 1983−84.

Nuorten kisat ovat Tikkasen mukaan muuttuneet jonkin verran hänen omista peliajoistaan.

− Säännöt ovat muuttuneet. Nämä nuoret myös menevät kovempaa. Meillä oli enemmän taitoa. Tämä on hienoa, että näitä järjestetään ja nuoret huiput pääsevät pelaamaan.

Pelireissussa omien junioreiden kanssa

Tällä kertaa Tikkasen oli tuonut Pohjois-Amerikkaan hänen kaksi poikaansa, jotka olivat pelaamassa muiden Bluesin 05-junioreiden kanssa turnausta Kanadan puolella.

Iso joukko pelaajien vanhempia oli ollut seuraamassa turnausta, mutta lauantaina porukka tuli kannustamaan Suomen MM-joukkuetta. Pelaajat olivat jääneet Kanadaan paikallisiin perheisiin, jotka majoittivat heidät turnauksen ajaksi.

Lauantai-iltaa parinkymmenen hengen joukko oli viettänyt Buffalolle uskolliseen tyyliin, sillä ennen peliä oli nautittu kanansiipiä. Sunnuntaina matka jatkuu Torontoon, jossa Blues-juniorit kohtaavat paikallisia joukkueita.

− Tämä on makea ja ikimuistoinen reissu pojillekin. He ovat nyt 12-vuotiaita, eivätkä varmasti unohda tätä reissua koskaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle