Tiivola hyppäsi Gagnonin saappaisiin: "Yksi parhaista senttereistä"

LIIGA / Haastattelu
Peter Tiivolan peli kulkee.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Rauman Lukko on aloittanut pudotuspelipaikan jahtaamisen toden teolla. Kolmannen voiton putkeen ottaneet raumalaiset ovat enää viiden pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Peter Tiivolan rooli on kasvanut, mutta hän ei ole perääntynyt.

Oikeastaan voisi sanoa, että päinvastoin. Peter Tiivolan tehot ovat olleet Aaron Gagnonin siirron jälkeen muhkeat. Verkko on heilunut viisi kertaa ja saldoa lihottaa lisäksi kolme syöttöä seitsemässä ottelussa.

Helppoa ei kanadalaissentterin paikan täyttäminen ollut. Sen myönsi Tiivola itsekin.

- Oli isot saappaat täytettäväksi. Kuitenkin yksi liigan parhaista senttereistä, Tiivola myönsi.

Lukko oli kahden ensimmäisen erän aikana vaikeuksissa vierailijoiden pyörityksessä ja lähti maalin takamatkalta päätöserään. Raumalaiset tykittivät kolmannessa erässä kiekon viidesti maaliin ja menivät ryminällä ohi.

- Kahden ensimmäisen erän aikana ei pelattu parasta kiekkoa. Oli tahmeaa. Ollaan oltu ja oltiin tänäänkin sitkeitä ja jaksettiin pelata täydet 60 minuuttia.

Mitä kopissa erityisesti teroitettiin toisella erätauolla?

- Pitää olla kärsivällinen. Paljon vetoja maalille ja jossain vaiheessa se alkaa pomppia meillekin.

Lukon kausi tuntuu käynnistyneen vasta viime aikoina. Pelaaminen on rentoa, mutta päättäväistä ja sinikeltaiset taistelevat tosissaan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Kotiotteluissa on nähty syksyn aikana jopa häpeällisiä suorituksia. Nyt oli kuitenkin syytä hymyyn.

- Voitto tuntuu eittäin hyvältä. Päästiin kotiyleisön edessä juhlimaan voittoa, hekumoi Helsingin Kiekko-Tiikereiden kasvatti makeaa kotivoittoa.

Pudotuspelikamppailu on kiivasta ja Lukko kohtaa runkosarjan loppuun menneessä runsaasti samoista sijoista kamppailevia joukkueita. Tiivolalla on yksinkertainen resepti siihen, että miten nousu tapahtuu.

- Pitää ottaa peli kerrallaan, Tiivola tiivisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle