TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Tero Koponen Hurrikaanin pyörteessä

LIIGA / Haastattelu
Savonlinnasta Talvisalon jäähallin kulmilta Hippokselle on matkaa noin 230 kilometriä. Ihan niin suora ei ole ollut Tero Koposen tie, sillä mies matkasi lätkän perässä ensin kotikaupungistaan Turkuun, sieltä takaisin Savonlinnaan, kunnes tie vei Mikkeliin. Vasta Jukurivuosien jälkeen hän löysi itsensä Rautpohjankadun jäähallilta.

Koponen on ollut ehdottomasti yksi alkukauden suurimmista yllättäjistä JYP:ssä. Hänestä povattiin korkeintaan kohtuullista yleismiestä, mutta mies pelaakin tällä hetkellä joukkueensa todellisessa ykköskentässä. Hauska yhteensattuma on, että niin tekee myös HIFK:n Janne Hauhtonen, jonka korvaajaksi juuri siihen puolustavan sentterin rooliin Koponen hankittiin. Tero itse vaatimattomana miehenä toppuuttelee innokkaimpia.

- Neljä tasaista kenttäähän meillä on, en mielelläni sanoisi, että meidän kenttä on se ykköskenttä. Mulla on laidoilla kaksi sellaista pikakiituria, että siinä on hyvä tällaisen hitaan sentterin pysytellä taustalla. Kattelen siinä ja yritän ruokkia niitä.

Pikakiitureilla Koponen tarkoittaa luonnollisesti Carlo Grünnia ja Ossi Louhivaaraa, jotka muodostavat yhdessä sentterinsä kanssa varsin harmonisen kokonaisuuden. Kaikki on vain loksahtanut kohdalleen, vaikka Koponen näkeekin, että hänellä on vielä opittavaa SM-liigasta.

- Onhan tuo mennyt koko ajan paremmin ja paremmin, mutta opeteltavaa vielä riittää paljon. Oppisi suojaamaan sitä kiekkoa ainakin paremmin.

Ensimmäiset pelit menivätkin varsin alakanttiin, mikä on jälkikäteen ajatellen ihan luonnollista. Hyppäys Mestiksestä SM-liigaan on kuitenkin sen verran iso, että se vaatii totuttelemista itse kultakin.

Totuttelemista vaatii tällä hetkellä koko hurrikaanilauma, sillä marraskuun ensimmäisen päivän ottelukaan ei tuonut muutosta siihen viime aikoina joukkuetta vaivanneeseen ongelmaan, että hyvän avauserän jälkeen ote katoaa melkeinpä totaalisesti. Koponenkaan ei osaa selittää tyhjentävästi, mistä oikein on kysymys.

- Jaa-a, aivot kai jäi taas pukukoppiin ekalla erätauolla. Meiltä loppui liike ja kuviteltiin liikaa itsestämme. Onneksi nyt riitti silti tällä kertaa. Pelicans ei ollut oikeastaan mitenkään ihmeellinen. Tollaisia ne oli Lahdessakin, oltiin nyt tuon verran parempia.

JYP kohtaa vielä HIFK:n vieraissa ennen maaottelutaukoa. Brändeistä ja väkivallasta viime aikoina palstatilaa saanut joukkue ei tunnu pelottavan Savonlinnan miestä.

- Pistetään jalat liikkeelle vaan. Enpä usko, että ehtivät meitä paljon taklailla.

» Lähetä palautetta toimitukselle