Teräväisen mielestä Ahon merkittävin yksittäinen kehitysaskel ei ole tullut kaukalossa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Teräväinen auttoi Ahon alkuun NHL-maailmassa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Teuvo Teräväinen on levollisin mielin Kanada-ottelun päivän haastattelussa. Vaikka alla on 3−2-tappio kisaisäntä Tanskalle, menee joukkueella ilmeisen hyvin.

− Olemme menossa oikeaan suuntaan. Vaikka hävisimme, niin saimme paljon uutta tietoa tästä jengistä.

Teräväisen ja Sebastian Ahon keskinäinen pelikemia on herättänyt paljon keskustelua pitkin kuluvaa kiekkokautta. Kaksikko toimii hyvässä yhteydessä keskenään − tukien ja oppien.

− Vaikea sanoa, missä hän on kehittynyt eniten, sillä hän on niin monipuolinen pelaaja. Hän on hyvä joka asiassa. Normaalissa elämisessä hän on kasvanut parin vuoden aikana. Hän on oppinut ottamaan johtajan roolia. Meillä Hurricanesissakin huomaa, että vaikka hän on joukkueen nuorimpia pelaajia, hän alkaa olla johtajamateriaalia kopissa ja jäällä.

Teräväinen siirtyi NHL:ään kaudella 2013-14. Aho tuli perässä kaudeksi 2016-17. Samassa joukkueessa hyökkääjät ovat pelanneet nyt kaksi sesonkia. Muutaman vuoden vanhempi Teräväinen on ollut Aholle apuna muutamssa jutuissa.

Suomalaisten yhteispeli siviilielämässä on toiminut hyvin toiseenkin suuntaan.

− Varmaan silloin alkuaikoina, kun hän tuli Carolinaan, niin pienissä asioissa − mitä NHL-elämä on ja kaikkea. Olimme kämppiksiä ensimmäisenä vuonna. Minullekin on ollut kiva lisä, että on päässyt vähän jerryttämään suomeksikin.

Leijonien vuoden 2018 MM-ryhmän kantavat voimat viettävät Carolinassa aikaa samalla tavalla kuin monet muutkin jääkiekkoilijat.

− Jonkun verran tulee vietettyä vapaa-aikaa yhdessä. Pelailemme Playstationia ja käymm välipäivinä golfaamassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle